Μήνυμα του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια μέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ψυχικές ασθένειες και την κινητοποίηση της κοινωνίας για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, που αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Η Ψυχική Υγεία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ορίζεται ως “η κατάσταση ευεξίας όπου κάθε άτομο αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό του περιβάλλον και όχι απλά η απουσία ενός προβλήματος ή μιας «διαταραχής»”.

Το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Φλώρινας βρίσκεται και φέτος κοντά στην τοπική κοινωνία να ενισχύσει με δράσεις του, τους προστατευτικούς εκείνους παράγοντες που προάγουν την ψυχική ανθεκτικότητα και την ψυχική υγεία των εφήβων, της οικογένειας και των εκπαιδευτικών.

Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) και παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, στήριξη, συμβουλευτική στην διεύθυνση :Μ. Αλεξάνδρου 111 , τηλ. 23850 46041, e-mail: [email protected]

 

Η επ. υπεύθυνη του Κ.Π.

Βικτώρια Ζιώγα

ψυχολόγος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ