Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί μια πρώτης τάξεως  ευκαιρία για να εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους ανιδιοτελώς προσφέρουν ζωή, αλλά και να προτρέψουμε τους πολίτες να υιοθετήσουν την αιμοδοσία ως στάση ζωής.

Η εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια κορυφαία πράξη προσφοράς, άμεσα συνυφασμένη με τη συλλογική συνείδηση και ταυτισμένη με τις αξίες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης.

Είναι στο χέρι μας να γίνουμε οι ήρωες της διπλανής πόρτας, απλά προσφέροντας λίγο από τον χρόνο μας. Οι ανιδιοτελείς δωρεές αίματος έχουν άμεσο και σημαντικότατο αντίκτυπο στις ζωές και την ευημερία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Μπορεί συχνά να μην συνειδητοποιούμε την πραγματική αξία του αίματος, αλλά όταν σε μια έκτακτη συνθήκη το χρειαστούμε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας το ποσοστό του αίματος που προσφέρεται από συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες αποτελεί το 68,7% της συνολικής συλλογής, σε σύγκριση με σχεδόν το 100% στις χώρες της Ευρώπης. Το υπόλοιπο καλύπτεται από αιμοδότες του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος των ασθενών, οι οποίοι με σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση θα μπορούσαν να γίνουν τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες, συνεισφέροντας, περιοδικά, ένα υπερπολύτιμο αγαθό που δεν μπορεί να συντεθεί στα εργαστήρια, μα ούτε και να αγοραστεί με οικονομικά ανταλλάγματα.

Ας διαθέσουμε λίγο από τον χρόνο μας και ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το χουν ανάγκη. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ