Κάλεσμα του Δήμου Αμυνταίου για συλλογή σχολικών ειδών, που θα δοθούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Αμυνταίου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, συγκεντρώνει σχολικά είδη προκειμένου να μη στερηθεί κανένα παιδί στον τόπο μας τη χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας.

Καλούνται οι σύλλογοι και οι δημότες που έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια μπλε, τετράδια σπυράλ, χάρακες και γεωμετρικά είδη, μαρκαδόρους, μολύβια, στυλό, γόμες, διορθωτικά, διαβήτες, κόλλες (στικ ή υγρές), ξύστρες, ντοσιέ, ξυλομπογιές,  κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, τέμπερες, πινέλα, ψαλιδάκια, ώστε να γεμίσουν οι τσάντες των παιδιών και να ξεκινήσουν με χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά.

Η διακριτικότητα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας, οπότε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής:

Θα ετοιμαστούν αριθμημένες επιστολές, οι οποίες θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων. Όταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου διαπιστώσουν πως κάποιο παιδί δεν έχει στη διάθεσή του τα απαραίτητα σχολικά είδη, θα ενημερώνουν τον διευθυντή ή τη διευθύντρια του σχολείου και θα παραδίδεται στους μαθητές μια από τις παραπάνω επιστολές, σε κλειστό φάκελο με στόχο να φτάσει τους γονείς ή κηδεμόνες του παιδιού.

Οι επιστολές θα είναι ανώνυμες. Οι γονείς που θα παραλαμβάνουν τις επιστολές, θα έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να προμηθευτούν δωρεάν τα σχολικά είδη από το Δημαρχείο Αμυνταίου.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν μπορούν να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τα παιδιά.

Η συγκέντρωσή τους θα γίνεται καθημερινά, από την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 έως τις 14:30, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου.

Ας προσφέρουμε μια ευτυχισμένη και ξένοιαστη σχολική χρονιά σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ