Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον σύλλογο ΦΣΦ «Αριστοτέλης» ότι είναι παρακλάδι της CIA, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, επειδή στους μεγάλους ευεργέτες του συλλόγου αναφέρεται και η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής.
Η λανθασμένη αυτή άποψη ειπώθηκε από πολλούς αριστερούς και δεξιούς πάντα με την σκοπιμότητα να μειώσουν ή να εξυψώσουν το κύρος του συλλόγου, του Αριστοτέλη, ως παρακλάδι της CIA (Central Intelligence Agency = Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ).
Τι ήταν όμως αυτή η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής στη Φλώρινα; Ήταν μια υπηρεσία προπαγάνδας υπέρ των ΗΠΑ και γενικά του ελεύθερου δυτικού κόσμου. Στεγάστηκε στο κατάστημα του πανδοχείου Καράντζα στην γωνία των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ναούσης. Διέθετε μια θαυμάσια βιβλιοθήκη με αγγλικά και ελληνικά βιβλία. Μπορούσε κανείς να καθίσει στις άνετες πολυθρόνες τους και να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο ακούγοντας απαλή μουσική. Διέθεταν και πολλά έντυπα που διαφήμιζαν την Αμερική και τον τρόπο ζωής. Ήταν τότε το αμερικάνικο όνειρο, δηλαδή η μεσαία τάξη, που έκαμνε πολλούς να θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Γι αυτούς, αλλά και γενικά για όλους, γίνονταν μαθήματα αγγλικής γλώσσας, δωρεάν. Μάλιστα τους μοίραζαν και βιβλιαράκια με διαλόγους από τα αγγλικά στα ελληνικά και αντίθετα.
Διευθυντής ήταν κάποιος που ονομαζόταν Λύκος και ήταν Έλληνας. Υπήρχαν και μερικοί άλλοι υπάλληλοι για όλες τις δουλειές. Με μια κινηματογραφική μηχανή προβολής έκαμναν προβολές στην κεντρική πλατεία, στον άσπρο τοίχο της οικίας του Τόρκου. Οι ταινίες διαφήμιζαν τον αμερικάνικο τρόπο ζωής, τον πλούτο της Αμερικής και την ελευθερία της Αμερικής. Δεν έλειπαν και οι ταινίες από τον πόλεμο στην Κορέα.
Δίδαξαν και μερικά μαθήματα αγγλικών στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων της πόλης, όμως διακόπηκαν γρήγορα, για άγνωστους λόγους.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών ήταν στην Φλώρινα το 1950 μέχρι το 1956 περίπου, δηλαδή μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, που ήταν πόλεμος προπαγάνδας. Οι δυτικοί κατηγορούσαν του ανατολικούς και οι ανατολικοί τους δυτικούς. Αυτό έκανε και αυτή η υπηρεσία, που υπάγονταν κατευθείαν στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κατηγορούσε τα κομμουνιστικά κράτη και εξύψωνε τα δυτικά και κυρίως τις ΗΠΑ. Ο Λύκος από εδώ, και από την άλλη μεριά η Κοκκινοσκουφίτσα. Έτσι πέρασαν τα χρόνια και όταν έκλεισε η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, όλα τα υπάρχοντά τους, έπιπλα βιβλιοθήκες, βιβλία κλπ τα χάρισαν στον Δήμο Φλώρινας. Ο Δήμος είχε πρόβλημα χώρου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, που καταλάμβανε το δωμάτιο μπαίνοντας δεξιά στο ισόγειο του Δημαρχείου. Ο χώρος δεν ήταν λειτουργικός. Γι αυτό πήραν την απόφαση να δωρίσουν την βιβλιοθήκη στον μοναδικό τότε πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας, τον ΦΣΦ «Αριστοτέλης». Η δωρεά έγινε σε μια εποχή, που ο σύλλογος είχε ελάχιστα έπιπλα και βιβλία. Γι αυτόν τον λόγο η Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής γράφτηκε στην μαρμάρινη πλάκα του συλλόγου, ως μέγας ευεργέτης.
Δημήτρης Μεκάσης