Η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου, αποκτάει ταυτότητα…

Η εμποροπανήγυρη Αμυνταίου, αποκτάει ταυτότητα…
Η προβολή των τοπικών προϊόντων σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο χώρο είναι το νέο σημαντικό στοιχείο της εμποροπανήγυρης του Αμυνταίου. Με την προβολή αυτή «το αμπελοτόπι της Ελλάδας το Αμύνταιο» όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, αποκτά ταυτότητα αλλά και διάρκεια στο μέλλον. Σε αυτήν μπορεί να στηριχτεί η προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς και όχι μόνον.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μας ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης είπε:
«Ήταν παράλειψη –και της δικής μου- αλλά και όλων των προηγούμενων δημοτικών περιόδων και των δημάρχων, σε αυτή τη μοναδική εμποροπανήγυρη που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες της Βορείου Ελλάδος, να μη γίνεται προβολή και έκθεση των τοπικών προϊόντων.
Φέτος αποφασίσαμε να γίνει η προβολή των τοπικών προϊόντων, σε αυτόν τον μοναδικό χώρο, όπου έχουμε και το οινοεκθετήριο. Θα έχουμε έναν διαχωρισμό, των τυποποιημένων τοπικών προϊόντων και την άλλη ημέρα, τα μοναδικά κρασιά μας.
Είμαστε το αμπελοτόπι τη Ελλάδας και πιστεύω ότι του χρόνου θα το οργανώσουμε ακόμη καλύτερα, ώστε να μπορεί να γίνει και πώληση αυτών των προϊόντων, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα σημαντικό εισόδημα για τους τοπικούς παραγωγούς.
Δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τα τοπικά μας προϊόντα σε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο.
Από την χθεσινή ημέρα που ήταν η πρώτη του πανηγυριού, η Πέμπτη, που συνήθως δεν έχουμε πληρότητα, είχαμε πολύ ικανοποιητική προσέλευση κόσμου και πιστεύω ότι την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, θα είναι η κορύφωση και θα έχουμε σημαντικότατη προσέλευση επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ επιτυχημένη εμποροπανήγυρη».

Εβελίνα Ι. Αριστείδου
Στέλιος Α. Γαβριηλίδης
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ