Επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας

Τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Γιάννη Κεφαλογιάννη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, την Τρίτη 21 Μαϊου 2024 στο πλαίσιο επίσκεψης  του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή και συναντήσεων με φορείς και επιχειρηματίες.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευαν ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου, ο βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, παράλληλα ενημέρωσε τόσο τον Περιφερειάρχη, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη για την εξέλιξη του κυβερνητικού προγράμματος και την υλοποίησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Τάσκας τόνισε ότι εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Υπουργούς/Υφυπουργούς που διετέλεσαν σ΄ αυτή τη θέση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης της στρατιωτικής δύναμης και παρουσίας στην περιοχή, καθώς πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν ασφαλείς όλες οι κρίσιμες υποδομές ενέργειας. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Φλώρινα βρίσκεται σε καίρια γεωγραφική θέση (τριεθνές), γεγονός που απαιτεί  τη δημιουργία στοχευμένων υποδομών, ώστε παράλληλα το νέο ανθρώπινο δυναμικό να παραμείνει στον τόπο του.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, σημείωσε ότι η Φλώρινα είναι μια περιοχή, η οποία προσπαθεί να βρεί τον βηματισμό της, όχι μόνο λόγω της απολιγνιτοποίησης, αλλά κυρίως επειδή στερείται κάποιων βασικών υποδομών, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κάθετο οδικό άξονα Πτολεμαΐδα – Φλώρινα. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο της νέας συνοριακής διάβαση στον Λαιμό Πρεσπών, η ολοκλήρωση του οποίου θα προσδώσει υπεραξία στην περιοχή, καθώς και στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στον ρόλο του Πανεπιστήμιου και το πώς θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

Ο Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης αρχικά αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη και τη Μακεδονία, σημείωσε ότι και λόγω των χαρακτηριστικών που έχει το Υπουργείο, επισκέπτεται τακτικά τις παραμεθόριες περιοχές. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι πιστεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα της Φλώρινας, λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει και που πρέπει να εκμεταλλευτεί. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπατζώκας επανέλαβε ότι η Φλώρινα είναι η πύλη της χώρας στο εξωτερικό και όχι η τελευταία κουκίδα στον χάρτη, υποστήριξε ότι θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από την κυβέρνηση, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νομού, ενός νομού που είναι πολύ όμορφος, με πολλές ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό και αξίζει πολύ περισσότερες ευκαιρίες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης.

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις το τόπου μετέβησαν στον πεζόδρομο της Φλώρινας, για την κεντρική ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ