Ενημέρωση της Π.Ε. Φλώρινας σχετικά με τα διαχειριστικά μέτρα απομάκρυνσης της αρκούδας και των μικρών της

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας γνωστοποιεί ότι με έγγραφο της Δ/σης Διαχείρισης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίστηκε η υλοποίηση άμεσων διαχειριστικών μέτρων για την απομάκρυνση της αρκούδας και των μικρών της που εμφανίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εντός του οικισμούς της Δ.Κ. Φλώρινας  – Δήμου Φλώρινας.

Ο κατάλληλος βιότοπος απομάκρυνσης των ζώων έχει ήδη καθοριστεί από την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπ. – Δυτ. Μακεδονίας και αναμένεται από τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις «Αρκτούρο» και «Καλλιστώ» η άμεση κατάρτιση και υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου σύλληψης της θηλυκής αρκούδας και των μικρών της, ως ειδικοί λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, για την προστασία των πολιτών του Δήμου Φλώρινας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Φλώρινας και την Ελληνική Αστυνομία για τη λήψη ειδικών συνοδευτικών μέτρων στην περιοχή και την καθημερινή εκπομπή περιπόλων εις αναμονή του επιχειρησιακού σχεδίου σύλληψης και απομάκρυνσης των εν λόγω θηλαστικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ