Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΚΕ.Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου για το κλείσιμο της κλινικής του κέντρου

Οι εργαζόμενοι του ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου ξεκινούν διαμαρτυρία για το κλείσιμο της κλινικής του κέντρου. Μιας κλινικής που τα τελευταία 13 χρόνια δουλεύει αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση προσφέροντας στους πολίτες υψηλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας αλλά κυρίως 30 δημόσιες κλίνες αποκατάστασης.

Το ΚΕ.Φ.Ι.Απ ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2004. Από τότε ως το 2008 δούλευε ως ημερήσιο. Το 2009 άνοιξε πιλοτικά την κλινική για ένα χρόνο. Το 2010 επανήλθε στην ημερήσια λειτουργία και από το 2011 έως και 30/08/2024 προσέφερε τις υπηρεσίες του άοκνα επί 24ώρου.

Η ιατρική ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.Απ έδωσε από τη μία εξιτήρια στους νοσηλευόμενους ασθενείς λόγω ολοκλήρωσης των θεραπευτικών τους προγραμμάτων και από την άλλη στις αιτήσεις εισαγωγής που υπήρχαν κάποιες απαντήθηκαν αρνητικά και κάποιες εκκρεμούν. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της κλινικής με αντίκτυπο τόσο στους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφύγουν στα ιδιωτικά κέντρα, όσο και στο προσωπικό το οποίο βρίσκεται μετέωρο και χωρίς αντικείμενο από υπαιτιότητα άλλων.

Καλούμε όλους τους συλλόγους ΑΜεΑ και μη, τους φορείς τους τοπικούς άρχοντες την εκκλησία αλλά και τους πολίτες να συμπαραταχθούν στο πλάι μας ώστε να επαναλειτουργήσει η κλινική και έτσι να μην υποβαθμιστεί η ΔΗΜΟΣΙΑ αποκατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί πως το ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου είναι ένα από τα δυο δημόσια κέντρα στην Ελλάδα και το μοναδικό εκτός Αθηνών, καλύπτοντας περιστατικά από την Ιεράπετρα της Κρήτης έως τη Σαμοθράκη και την Ορεστιάδα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΕ.Φ.Ι.Απ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ