Διακοπή νερού στην υψηλή ζώνη της πόλης Φλώρινας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( Δ.Ε.Υ.Α.Φ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης Φλώρινας (αφορά τις περιοχές της πόλης με μεγαλύτερο υψόμετρο περιμετρικά του κέντρου που οριοθετείται περίπου από τις οδούς Αριστοτέλους, Λεωφ. Καραμανλή και Μοναστηρίου) την Παρασκευή 06-09-2024, ώρα 20:30 μ.μ., έως Σαββάτο 07-09-2024 ώρα 05:30 π.μ.

Οι υδατικοί πόροι (επιφανειακή υδροληψία, πηγές κτλ.), καθώς διανύουμε το τέλος του υδρολογικού κύκλου, σε συνδυασμό με την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων μηνών, βρίσκονται πλέον στα κατώτερα επίπεδα, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα η υδροδότηση της πόλης να καλύπτεται οριακά και τα υδατικά αποθέματα των δεξαμενών της να εξαντλούνται σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, δεν απαιτήθηκαν διακοπές υδροδότησης, καθόσον ήταν δυνατή η επαναπλήρωσή τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στην παρούσα φάση, και προκειμένου να διασφαλιστεί η υδροδότηση της πόλης κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως κατά τις ώρες με αυξημένη ζήτηση, η διακοπή υδροδότησης είναι αναγκαία και αναπόφευκτη. Γίνεται προσπάθεια τυχόν διακοπές να πραγματοποιούνται προγραμματισμένα, κατά τις νυχτερινές ώρες και να αφορούν σε περιοχές με την ελάχιστη δυνατή έκταση, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η όχληση των καταναλωτών.

Επισημαίνεται ότι, η διακοπή υδροδότησης της 04ης-09-2024 οφείλεται σε έντονη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τοπικά στο διυλιστήριο της Δροσοπηγής και επέφερε ολιγόωρη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων, που οδήγησε τελικά σε εξάντληση των υδατικών αποθεμάτων στις 20:30 μ.μ.

Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ