Έτσι γνώρισα τον φίλο μου τον Σάκη! Έτσι «ξεκλείδωσε» τις καρδιές μας!

«Η μνήμη είναι δύναμη. Και πηγή σοφίας.

Οι λαοί που τιμούν την Ιστορία τους, έχουν μέλλον…

Προσφυγικός καταυλισμός ο Καύκασος ένα Χωριό φτιαγμένο πέτρα πέτρα από άξιους δυναμικούς ανθρώπους προικισμένους με τις αξίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού και τον πλούτο των πολιτισμικών στοιχείων, των παραδόσεων τους την παιδία τους και την προσήλωση τους στην ορθοδοξία μας ένα σύνολο που είναι όλα όσα συνέβαλαν στη διαμόρφωση της νέας ελληνικής ταυτότητας.

Παρά τις όποιες δυσκολίες ενσωμάτωσης, κατάφεραν με εργατικότητα, πνεύμα καινοτομίας και εφευρετικότητα να προοδεύσουν, στηρίζοντας την ευημερία του τόπου μας.

Με τη συνεισφορά τους στον πρωτογενή τομέα, το επιχειρείν, τη βιομηχανία, την πνευματική ζωή και τις τέχνες, αποτέλεσαν παράγοντα ισχυροποίησης της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας.

100 ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπάμε τον Νέο Καύκασο».

-Ξεχωριστά λόγια από ένα ξεχωριστό άνθρωπο! αλήθεια πόση σημασία έχουν όλα αυτά που προσφώνησες στον χαιρετισμό σου αγαπητέ φίλε Σάκη, τα λόγια σου τα νοιώσαμε βαθιά μες τη ψυχή μας, ήταν μια μεγάλη λάμψη που πλημμύρισε τις καρδιές όλων όσων σε ακούσαμε το βράδυ τις Παρασκευής,16 Αυγούστου, όταν πήρες τον λόγο εκ της θέσεως του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, για να μας βγάλεις από τα 100 χρόνια «μοναξιάς»… να μας δώσεις ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία.- 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ