Χειροτονία κληρικού στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Screenshot

Με τη χάρη τού Αγίου Πνεύματος και την ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου, ο Εντιμώτατος κ. Μάρκος Φαρκωνάς, συνταξιούχος Μηχανικός, με καταγωγή από την Αθήνα, έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και παππούς, προσετέθη στον ιερό κλήρο τής τοπικής μας Εκκλησίας.

Η εις διάκονον χειροτονία τού κ. Μάρκου Φαρκωνά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερμανού τού ομωνύμου χωρίου τών Πρεσπών Φλώρινας, με πλήθος κόσμου, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση σε όλους τους παριστάμενους.

Ο νεοχειροτονηθείς π. Μάρκος και η σύζυγός του Ευτυχία, ως επισκέπτες αρχικά τής περιοχής τών Πρεσπών, θαύμασαν την ομορφιά και την ησυχία του τόπου, αποφασίζοντας αργότερα να μετακομίσουν από την Αθήνα και να εγκατασταθούν μόνιμα στις Πρέσπες. Ειδικότερα, είναι ιδιαίτερη η ευλογία και η τιμή για όλους μας, καθώς ο νέος κληρικός τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αφιερώνει τη ζωή, τις δυνάμεις, την εμπειρία, τις γνώσεις και τον πόθο του στους πιστούς τών Πρεσπών, τους οποίους ως πρεσβύτερος θα διακονήσει.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος στον λόγο του προς τον νεοχειροτονηθέντα κληρικό ανέφερε ότι η χειροτονία κάθε κληρικού είναι κορυφαίο εκκλησιαστικό γεγονός, καθώς ο κληρικός καλείται να γίνει υπηρέτης και διάκονος των πιστών, προσφερόμενος θυσιαστικά για κάθε πιστό, στοχεύοντας στην πνευματική ωφέλεια όλων και την πατρική στήριξη προς όλους. Σημείωσε, επίσης, ότι η ιεροσύνη είναι θυσία και προσφορά, γι’ αυτό πάντοτε το κριτήριο για τη διακονία τού ιερέα δεν είναι να είναι αρεστός στον κόσμο, αλλά πνευματικός και ωφέλιμος.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο αρχιμ. κ. Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γραμματέας Αυτής και πνευματικός πατέρας τού νεοχειροτονηθέντος κληρικού, ο αρχιμ. κ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, Αχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλώρινας, οι εκ Πρεσπών πρεσβύτεροι κ. Χρήστος Χρηστίδης, κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου και κ. Χρήστος Μεσάικος, και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Θεόκλητος Στάμκος και κ. Αυγουστίνος Χατζηαθανασίου. Έψαλαν μέλη τής εκ Πτολεμαΐδος χορωδίας «Αγιοσοφίτης» με πρωτοψάλτη τον κ. Χρήστο Ψωμιάδη.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHBqjBq6XF

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ