Σύσκεψη για εκδηλώσεις των 100 χρόνων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στα γραφεία της Μητροπόλεως Φλωρίνης.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο Ταξίαρχος της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Απόστολος Τσιάγγος, ο Διοικητής της Τροχαίας Φλώρινας κ. Δημήτριος Γκίνης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αριστείδης Αριστείδου και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θωμάς Ζωγράφος.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η ρύθμιση των λεπτομερειών για τη φιλοξενία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας από την Πέμπτη 26η Ιουλίου 2012 έως τη Δευτέρα 30η Ιουλίου 2012.
Την Παρασκευή 27η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό,  μεγάλη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας με τίτλο «Με δάκρυ, με αίμα και με όραμα». Την κήρυξη των εορτασμών θα πραγματοποιήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στην εκδήλωση, η οποία θα στηριχθεί στον ήχο και στο φως, θα συμμετέχουν πλέον τους εκατό ερασιτέχνες  ηθοποιοί, θα ταξιδέψει δε τους παρευρισκόμενους στην ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση αποτελεί κοινή προσπάθεια όλων των φορέων και των συλλόγων της πόλης.
Το Σάββατο 29η Ιουλίου 2012 στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επίτιμο Δημότη του Δήμου Φλώρινας. μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
Να σημειωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα τόσο των εκδηλώσεων όσο και της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου, θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου
Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας
Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
Δήμου Φλώρινας