Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 49χρονος αλλοδαπός για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στη Φλώρινα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας 49χρονος αλλοδαπός για τηλεφωνική απάτη, που τελέσθηκε σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στην πόλη της Φλώρινας

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δυο συνεργών του 49χρονου

Ο συλληφθείς, έχοντας ρόλο «εισπράκτορα», εντοπίστηκε τη στιγμή που παραλάμβανε χρυσαφικά και χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη

Οι συνεργοί του συλληφθέντα προσποιούμενοι τον ιατρό και συγγενικό πρόσωπο τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα του δήθεν τραυματισμού, του συγγενικού τους προσώπου και της αναγκαίας χειρουργικής επέμβασης αυτού ζητούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (28-02-2024) το μεσημέρι στην πόλη της Φλώρινας 49χρονος αλλοδαπός, για το αδίκημα της απάτης, τη στιγμή που παραλάμβανε από 86χρονη ημεδαπή χρυσαφικά αξίας περίπου -5.000- ευρώ και το χρηματικό ποσό των -750- ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επισταμένες έρευνες των ανωτέρω αστυνομικών, ακόμη -2- περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν την ίδια ημέρα (28-02-2024) το πρωί, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, με την ίδια μεθοδολογία, στην πόλη της Φλώρινας.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί υπήρξε πλήθος καταγγελιών, ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, οι οποίοι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρίστανε  το γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είχε τραυματισθεί και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

Άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας,  εντόπισαν και συνέλαβαν στην πόλη της Φλώρινας τον 49χρονο, ο οποίος έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα» είχε μεταβεί στην οικία 86χρονης ημεδαπής που του είχε υποδείξει ο άνδρας συνεργός του, προκειμένου να παραλάβει χρυσαφικά αξίας περίπου -5.000- ευρώ και το χρηματικό ποσό των -750- ευρώ, καθώς οι επιτήδειοι είχαν πείσει με το προαναφερόμενο τέχνασμα την υπερήλικα να τα παραδώσει.

Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 49χρονος κατά την τέλεση της πράξης και -2- κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, η δε έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του 49χρονου συνεχίζεται.