Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν συνολικά -4- κιλά και -700- γραμμάρια λαθραίου καπνού,

-152- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των -185- ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (30-01-2024) το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, 52χρονη αλλοδαπή και 68χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς εντοπίστηκε η 52χρονη, η οποία παρέδωσε στον 68χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής, -21- συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -1- κιλού και -50- γραμμαρίων.

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 52χρονης στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -152- πακέτα τσιγάρων και -73- συσκευασίες καπνών, συνολικού βάρους -3- κιλών και  -650- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν -4- κιλά και -700- γραμμάρια λαθραίου καπνού, -152- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των -185- ευρώ.

Ανωτέρω κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας, ώστε να προσδιοριστούν οι σχετικοί δασμοί, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.