Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, πρώην Βουλευτή της Ελληνικής μειονότητας Αλβανίας και δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Μπάρκα

Τον Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, πρώην Βουλευτή της Ελληνικής μειονότητας Αλβανίας και δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Μπάρκα, υποδέχθηκε την Τρίτη, 07 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο. Τον κ. Μπάρκα συνόδευαν η καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολή Φλώρινας, κ. Ελένη Γρίβα, καθώς και η συνεργάτης του, κ. Μιμόζα Τσάρκα. Παρόντες, επίσης, ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σωτήριος Τσορμπάρης και Νικόλαος Δούμτσης.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της ομογένειας στην Αλβανία, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Δήμαρχος καλωσορίζοντας τον κ. Μπάρκα, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών, καθώς υπάρχουν δεσμοί και ιστορία που τους ενώνει. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία στήριξης της ελληνικής γλώσσας διεθνώς και υπογράμμισε τον ρόλο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, αλλά και του κ. Παναγιώτη Μπάρκα προσωπικά, ο οποίος λόγω της μεγάλης του προσφοράς στα γράμματα και στον Ελληνισμό αποτελεί εμβληματικό πρόσωπο της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αργυροκάστρου στο άμεσο μέλλον, με στόχο τη σύσφιξη των κοινωνικών, πολιτιστικών, αλλά και εμπορικών – οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο Δήμων και την ανάπτυξη της διακρατικής συνεργασίας.

Στο τέλος της εποικοδομητικής συνάντησης, ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, ως ένδειξη φιλοξενίας επέδωσε σε όλους τους παρευρισκόμενους συμβολικά αναμνηστικά δώρα της περιοχής.