Συμμετοχή του εργαστηρίου «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» στο Global Game Jam 2024

Συμμετοχή του εργαστηρίου «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Global Game Jam 2024

Μετά τις προηγούμενες επιτυχείς συμμετοχές, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του Τμήματος Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε και η φετινή συμμετοχή του εργαστηρίου στην παγκόσμια αυτή γιορτή με υβριδική παρουσία, δια ζώσης δηλαδή στο εργαστήριο αλλά και εξ’ αποστάσεως για όσους έχουν πρόβλημα φυσικής παρουσίας.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2023 υπήρξαν 800 τοποθεσίες σε 108 χώρες, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 40.000 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 7.600 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο!

Το εργαστήριο θα συνεχίσει την παράδοση και θα αποτελέσει μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες τοποθεσίες του Global Game Jam 2024 , εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Μέσω της συμμετοχής, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν, συνομιλήσουν, συγκροτήσουν ομάδες και να συνεργαστούν για κοινή επιδίωξη δημιουργίας παιχνιδιού. Θα υπάρξει διαδικτυακή επικοινωνία, όπως συνέβαινε και κατά τα παρελθόντα έτη και με άλλες ελληνικές τοποθεσίες για την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος. Κάθε ομάδα θα δημιουργήσει τα δικά της παιχνίδια και θα πραγματοποιηθούν κοινές παρουσιάσεις, συζητήσεις, συμβουλές και επίδειξη παιχνιδιών μεταξύ των ομάδων αλλά και διαφορετικών τοποθεσιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, με ώρα έναρξης 20:00.

Κάθε ομάδα, θα ανεβάσει το παιχνίδι που θα δημιουργήσει και στη συνέχεια, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να το παρουσιάσει στους υπόλοιπους. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει το αίσθημα της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, καθότι το μοναδικό βραβείο είναι η συμμετοχή. Θα υπάρχουν άνθρωποι με πρότερη εμπειρία συμμετοχής που θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες σε ότι χρειαστούν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΟΙ εγγραφές θα πραγματοποιούνται στη διεύθυνση: https://globalgamejam.org/jam-sites/2024/global-game-jam-kastoria-2024

Η επίσημη σελίδα στο Facebook, όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει πρόσθετες πληροφορίες και απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας είναι : https://www.facebook.com/globalgamejamkastoria.