Πρόσθετα μέτρα για την πανδημία από το Δήμο Πρεσπών

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής Δήμου Πρεσπών γίνονται οι παρακάτω τροποποιήσεις στη λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται κατ’αρχήν τηλεφωνικά ή διαδικτυακά. Μόνο αν είναι απαραίτητο προσέρχονται οι πολίτες στο Δημαρχείο ή το γραφείο Κρυσταλλοπηγής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Υπηρεσία Τηλέφωνο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
ΚΕΠ 2385351325

2385351324

[email protected]
Ταμείο 2385351312 [email protected]
Δήμος Κεντρικό 2385351300 [email protected]
Γραφείο Κρυσταλλοπηγής 2385351820

2385045895

[email protected]

 

Ειδικότερα η εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ γίνεται από την πίσω (Νότια) είσοδο του Δημαρχείου. Η κεντρική είσοδος παραμένει κλειστή και για να εισέλθετε για άλλη υπηρεσία (πλήν του ΚΕΠ) στο Δημαρχείο χτυπάτε το κουδούνι.

Το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού περιορίζεται από 10πμ-2μμ Δευτέρα  – Παρασκευή

Επειδή δόθηκε παράταση μέχρι 30 Ιουνίου σταματά μέχρι 31/3/2020 η δια ζώσης διαδικασία δήλωσης πραγματικών τετραγωνικών στο Δημαρχείο. Αυτή μπορεί να συνεχίσει να γίνεται κανονικά μέσω διαδικτύου στη σχετική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά με δοσομετρικές αντλίες τόσο μέσα στο κτίριο του Δήμου όσο και έξω στο ΑΤΜ. Οι πολίτες παρακαλούνται να κάνουν αντισηψία πριν και μετά την χρήση του ΑΤΜ.

Ο δήμος Πρεσπών επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστές οι εκπαιδευτικές και αθλητικές δομές στις Πρέσπες (Σχολεία, παιδικός σταθμός, ΚΔΑΠ, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πατουλίδειο). Επίσης, οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστές μέχρι 31/3.

Ο Δήμος Πρεσπών επισημαίνει ότι με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας θα πρέπει ακόμη και σε ανοικτούς χώρους να αποφεύγεται η συγκέντρωση πληθυσμού ακόμα και οι επισκέψεις στα σπίτια.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών καλεί από όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου υγείας επιδεικνύοντας ατομική ευθύν,η υπευθυνότητα και σοβαρότητα για το επόμενο διάστημα. Ιδίως να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, να αποφεύγουν οποιονδήποτε συνωστισμό και τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Ιδίως αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καλό είναι να παραμείνουν σπίτι τους και να μην έρχονται σε επαφή ιδίως με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης. Όλοι όμως έχουμε καθήκον να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της νόσου.

Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλόμαστε. Ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε και προστατευόμαστε.