Παραλαβή τροφίμων για την Π.Ε. Φλώρινας &  διανομή σε εταίρους

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, παρέλαβε προϊόντα βασικής υλικής συνδρομής από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD),θα παραλάβει επίσης νωπά προϊόντα, στις 13,14 & 15 Απριλίου 2022 και μαζί με τα προϊόντα της αποθήκης, θα προβεί στην 12η διανομή στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι,  τον Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας , τον Δήμο Πρεσπών και τον Δήμο Αμυνταίου, με τα παρακάτω προϊόντα:

 1. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (1 LITRO)
 2. ΖΥΜΑΡΙΚΑ (500 GR)
 3. ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ (1 KG)
 4. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ (1 KG)
 5. ΡΥΖΙ (500 GR)
 6. ΑΛΕΥΡΙ (1 KG)
 7. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ (400GR)
 8. ΣΑΜΠΟΥΑΝ (1ΛΤ)
 9. ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ (2ΚΙΛΩΝ)

Επιπλέον σε ειδικές ομάδες

 1. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ (400 GR)
 2. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ (500 GR)
 3. ΑΛΑΤΙ (500GR)
 4. ΖΑΧΑΡΗ
 5. ΤΟΝΟΣ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ (160GR)
 6. ΚΑΣΕΡΙ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ (400GR)
 7. ΓΡΑΒΙΕΡΑ (300 GR)
 8. ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
 9. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ (500 ML)
 10. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ (1 ΛΙΤΡΟ)
 11. ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
 12. ΥΓΡΟ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ (300ML)

 

Και σε οικογένειες με μωρά

 

 1. ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (400GR)
 2. ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗΣ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΥΛΙΚΙΑΣ (400 GR)
 3. ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ (300 GR)
 4. ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ (20 ΤΕΜΑΧΙΩΝ)

Οι εν λόγω εταίροι θα διανείμουν:

Ο Δήμος Φλώρινας μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης και η Ιερά Mητρόπολη  Φλώρινας  στις 13 & 14 Απριλίου 2022 ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη, και τις ώρες 9:00πμ -2:00μμ στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Κλειστό Γυμναστήριο) επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από τα πανεπιστήμια.

Ο Δήμος Αμυνταίου στις 15 Απριλίου 2022 ημέρα Παρασκευή τις ώρες 10:00πμ -3:30μμ στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Αμυνταίου.

Ο Δήμος Πρεσπών στις 14 Απριλίου 2022 ημέρα Πέμπτη τις ώρες 11:00πμ. -2:00 μμ. στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου της αίτησης, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος ή  η ωφελούμενη αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλειφθούν από έτερο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση (με η χωρίς γνήσιο της υπογραφής )και την αστυνομική ταυτότητα.

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης από την πανδημία covid-19 θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφάλειας.

Υποχρεώσεις  Ωφελούμενων

Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν της παρακάτω οδηγίες:

 1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
 2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Μεθοδολογία Διανομής «DriveThrough»

Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Κλειστό γυμναστήριο) αποκλειστικά με όχημα ακολουθώντας τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου στο περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου έτσι ώστε:

 1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονταιαπό τα οχήματά τους.
 2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:
  1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο tablet και τοποθετείται στο μπροστινό υαλοκαθαριστήρα χαρτί  με τον τύπο προς παραλαβή
  2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας λαμβάνουν το χαρτί με τον τύπο και ολοκληρώνουν την διαδικασία.
  3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

 • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.
 • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 11-04-2022

Η Υπεύθυνη Υλοποίησης ΤΕΒΑ

 Καρακόλη Ελένη

ΠΕ/Β’ Κοινωνικής Εργασίας