Πάσχα με ασφάλεια – κλήρωση ποδηλάτου στο δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης

Την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, ο  Διοικητής της Τροχαίας Φλώρινας, κ. Δημήτριος Γκίνης, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70, κ. Θεόφιλος Κατσιανίδης, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης, προκειμένου να προβούν στην κλήρωση ενός ποδήλατου, το οποίο είχε ήδη κερδίσει το Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλινίκης για τη συμμετοχή του στις δράσεις για την Οδική Ασφάλεια «Αποκτώ παιδεία – Αλλάζω νοοτροπία», που υλοποιήθηκαν από τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, ως την Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023, στις Σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας. Στόχος των Δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την Οδική ασφάλεια.

Η υποδοχή από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης, κ. Πασχαλιά Κυριάκου, και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου ήταν εγκάρδια και ενθουσιώδης. Η κλήρωση έγινε ενώπιον όλων των μαθητών/τριών του Σχολείου και τυχερή αναδείχθηκε μια μαθήτρια, η οποία έλαβε ως δώρο ένα ποδήλατο και ένα κράνος. Ο κ. Δημήτριος Γκίνης και ο αστυνόμος, κ. Χρήστος Κούζης, παρέδωσαν το ποδήλατο και το κράνος στη μαθήτρια που το κέρδισε, και δεσμεύτηκαν ότι οι δράσεις για την οδική ασφάλεια θα συνεχιστούν ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, γιατί είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους για την Οδική ασφάλεια, ένα Δέντρο της Φιλίας, που δημιουργούν εξ ολοκλήρου μόνα τους, τραγούδησαν και χόρεψαν. Τέλος, η Διευθύντρια, κ. Πασχαλιά Κυριάκου, έδωσε ως δώρα χειροποίητες εικόνες στον κ. Γκίνη και στην κ. Μούσιου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της Τροχαίας Φλώρινας, κ. Δημήτριο Γκίνη, για την ανεκτίμητη συμβολή του στις δράσεις αυτές και την ποιοτική και ουσιαστική συμμετοχή του με εισηγήσεις που παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει στα σχολεία μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης, κ. Πασχαλιά Κυριάκου, και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου για το έργο τους και για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να επικοινωνήσουμε  με τα παιδιά, να απολαύσουμε την παρουσία τους, να ευχηθούμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς υγεία, ευημερία, ψυχική ανάταση και ασφαλή, χαρούμενα ταξίδια για τις Άγιες  Ημέρες του Πάσχα!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ