Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού Φλώρινας διοργανώνει 5 ήμερη εκδρομή

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νομού  Φλώρινας διοργανώνει 5 ήμερη εκδρομή του Αγίου Πνεύματος , από 20 έως 24 Ιουνίου, Ανατολική Ρωμυλία – Φιλιππούπολη – Σόφια
Τιμή 310 ευρώ με πρωινό
Υπεύθυνη εκδρομής
Πουλπούλογλου Κωνσταντίνα
Πρόγραμμα:

5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ 20-24 ΙΟΥΝΙΟΥ

1η -2η ημέρα (20-21 Ιουνίου ): Φλώρινα – Σωζόπολη –Μπουργκάς – Aγχίαλος(858km)

Συγκέντρωση στις 20:00 στο Ν.Πάρκο Φλώρινας, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση. Θα διασχίσουμε μια όμορφη διαδρομή και μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τα σύνορα (συνοριακός σταθμός Ορμενίου). Το πρωί άφιξη στη Σωζόπολη την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, η οποία βρίσκεται 30 χλμ. νοτίως του Μπουργκάς στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ.Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Συνεχίζουμε για Μπουργκάς όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας . Άφιξη το μεσημέρι , τακτοποίηση στα δωμάτιά μας για ξεκούραση από το ταξίδι μας . Το απόγευμα  περιήγηση στην Αγχίαλο. Εκεί θα  επισκεφτούμε  την Μονή του Αγ. Γεωργίου, με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες της και βόλτα στην παλιά πόλη. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Διανυκτέρευση1η.

3η ημέρα (22 Ιουνίου) : Μπουργκάς – Βάρνα  – Αλατζά – Μεσημβρία (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Βάρνας, τη μεγαλύτερη της Μαύρης Θάλασσας. Θα διασχίσουμε το κέντρο της Βάρνας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις λεγόμενες χρυσές ακτές μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας, γνωστό ως Αλατζά. Πρόκειται για μοναστήρι του 5ουαιώνα λαξευμένο ολόκληρο μέσα στους βράχους. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, όπου θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένο το 1866 και μετά θα έχουμε χρόνο στον όμορφο πεζόδρομο με την όπερα και τα πολλά καταστήματα για αγορές και γεύμα. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης, έκτασης τετρακοσίων  στρεμμάτων. Εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό, με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες και ενυδρείο. Το απόγευμα θα επισκευθούμε την Αρχαία Μεσημβρία  ( Nessembar) που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είναι γνωστό ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια της πόλης χρονολογούνται κυρίως από την περίοδο και περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων θρακικών τειχών. Επίσης, υπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία από την περίοδο που η πόλη αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Βυζαντίου στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα είναι χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως «πλούσια πόλη μουσείο»  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση 2η.

4η ημέρα (23 Ιουνίου): Μπουργκάς – Φιλιππούπολη –Σόφια (406 km)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Άφιξη και ξεκινάμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε το θαυμάσιο ελληνορωμαϊκό θέατρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα των Βαλκανίων, το μικρό αλλά εξαιρετικό μουσείο με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Φιλιππούπολης και τον περίφημο Θρακικό θησαυρό του Panagyurishte. Θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη, με τα μικρά και γραφικά δρομάκια και τα ωραία αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο πριν την διανυκτέρευση 3η.

5η ημέρα (24 Ιουνίου) : Σόφια –Σαντάνσκι – Φλώρινα (485km)

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί BanyaBashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαντάνσκι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την τρίκλητη Επισκοπική παλαιοχριστιανική βασιλική με πρόναο και atrium , που λειτούργησε από τα μέσα του 4ου αιώνα και μέχρι τα μέσα του 6ου αιώνα και το αρχαιολογικό μουσείο. Γεύμα και χρόνος για ψώνια . Στη συνέχεια αναχώρηση για την Φλώρινα . Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας. 

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 • Τιμή συμμετοχής: 310 € το άτομο
 • Διαφορά σε μονόκλινο: + 100 € 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία του γραφείου μας.
 • 2 διανυκτερεύσεις BurgasHotel στη Βουλγαρίακαι 1 διανυκτέρευση στο

Grand Hotel Plovdiv στη Φιλιππούπολη.

 • Πρωινό στα ξενοδοχεία.
 • Περιηγήσεις ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης – Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Φόρο διαμονής.
 • Εισόδους σε μουσεία & Αρχαιολογικούς Χώρους.
 • Φαγητά, ποτά, διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • *Η σειρά εκτέλεσης του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς παραλείψεις.
 • Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας στο 2385044080

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ