Μήνυμα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φλώρινας για την Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, η Τετάρτη 20 Μαρτίου και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος
Φλώρινας, αισθάνεται τη βαθιά υποχρέωση να υπενθυμίσει στην ελληνική κοινωνία, την αξία της καλής στοματικής υγείας, την άρρηκτη σύνδεσή της με τη γενική υγεία και τα οφέλη της διατήρησής της καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συστήνει και φέτος:
-Την υιοθέτηση της καλής στοματικής υγείας στην καθημερινότητα όλων μας,
-Την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο,
-Την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
-Τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης,
-Την αποχή από την χρήση καπνού,
-Τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ
Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας του 2024 είναι η τελευταία χρονιά της τριετούς εκστρατείας που έφερε τον ενιαίο κεντρικό τίτλο ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. Το μήνυμα αυτό αποτελεί ένα κάλεσμα ενδυνάμωσης για ανάληψη δράσης ώστε οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την αξία της στοματικής υγείας και να ενδιαφερθούν για αυτήν.
Από την έναρξη της χρήσης του κεντρικού τίτλου της ενημερωτικής εκστρατείας, το 2021, η Παγκόσμια οδοντιατρική κοινότητα επιχειρεί να εμπνεύσει μια θετική αλλαγή διαρκείας, εκπαιδεύοντας και ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους για τον ζωτικής σημασίας ρόλο που διαδραματίζει η στοματική υγεία στη ζωή όλων μας.
Eστιάζουμε στη σημασία της φροντίδας του στόματός μας σε κάθε ηλικία ώστε να είμαστε:
ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ μια ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ
Η κακή στοματική υγεία επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες, αλλά, ενώ τα νοσήματα του στόματος μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, αυτά εξακολουθούν να επιβαρύνουν σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Ξανθόπουλος

Ο γραμματέας Κοσμάς Λήτος