Κινητοποιήσεις σε Κοζάνη και Φλώρινα από τους φοιτητικούς συλλόγους

Από το πρωί, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας η οργή και η θλίψη ξεχείλιζε. Αυτό αποτυπώθηκε και στις πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Κοζάνης καλούσαν σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, δημιούργησαν ένα ποτάμι ανθρώπων και δόνησε ολόκληρη την πόλη με τα συνθήματά του. Στην κεφαλή της πορείας οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, με το πανό τους και ένα μαύρο πανί, έστειλαν το δικό τους μήνυμα, «Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, η οργή να γίνει δύναμη-οργάνωση-αγώνας». Βασικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν αυτό που καλούσε σε καμία συγκάλυψη, «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλοι των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Επίσης ακούστηκαν τα συνθήματα «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», «δεν ήταν ατυχία ούτε κακία στιγμή είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή». Η πορεία κατέληξε στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι μαθητές καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 8/2 στις 12.00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Φλώρινα. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, μαζί με δεκάδες μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Φλώρινας διατρανώνοντας ότι αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Η πορεία κατέληξε στον σταθμό των τρένων όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν και νέες κινητοποιήσεις από τους φοιτητές.