Και η ομοσπονδία συνδικάτων οδηγών Ελλάδος στο πλευρό των εργαζομένων στην Αχλάδα

Στο δρόμο και στη κόλαση της ανεργίας, εκατοντάδες σκληρά εργαζόμενοι στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας της Π.Ε. Φλώρινας, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.

Νέο πλήγμα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την περιοχή των χιλιάδων απολύσεων και της μετανάστευσης των νέων, μετά το οριστικό κλείσιμο των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, το κλείσιμο των ορυχείων και το σβήσιμο των λιγνιτικών μονάδων, στα πλαίσια της επιχειρούμενης και επιζήμιας για τη χώρα, όπως ήδη αποδεικνύεται, περιβόητης απολιγνιτοποίησης.

Χωρίς καμία μέριμνα και κανένα σχέδιο προστασίας των εργαζόμενων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, ξαφνικά, με απόφαση του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας, κήρυξε έκπτωτη την μισθώτρια Εταιρεία “Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε”, αφήνοντας έκθετους εκατοντάδες εργαζόμενους, χωρίς μεροκάματο και σε κατάσταση αδυναμίας επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), είναι στο πλευρό απολυμένων εργαζόμενων, στηρίζει τις προσπάθειες και τον αγώνα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Φλώρινας και του Σωματείου μέλους μας με την επωνυμία “ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ”, στην κατεύθυνση αναστολής της κυβερνητικής απόφασης κλεισίματος του ορυχείου και απαιτεί την άμεση επίλυση του ζητήματος, με ταυτόχρονη διασφάλιση των εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ