Η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ για το αυριανό Συλλαλητήριο

Η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο με σκοπό να ακουστεί η δική μας φωνή.

Να μην στοιχηθούν οι εργαζόμενοι κάτω από ξένες σημαίες και να οργανωθούν στα σωματεία τους ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες, να σηκώσουν το κεφάλι τους στους χώρους δουλειάς. Για εμάς αυτό είναι μονόδρομος.

Η σημερινή κατάσταση όμως που ζούμε φέρει την σφραγίδα και όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, καθώς μια σειρά από αντιλαϊκοί νόμοι έχουν θεσπιστεί όλα αυτά χρόνια για τα ζητήματα της ενέργειας και έχουν εκτοξεύσει το κόστος για την επιβίωση μας.

Τα όποια μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα είναι ψίχουλα και κοροϊδία, δεν μας ανακουφίζουν ούτε στο ελάχιστό ενώ συνοδεύονται με τις προκλητικές δηλώσεις του “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”.

Οι όποιες αντιπολιτευτικές κορώνες των ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΜΕΡΑ25, δεν πείθουν κανένα γιατί κινούνται στην ίδια ρότα του Ταμείου Ανάκαμψης και της δημοσιονομικής συνοχής.

Επιβάλλεται να παρθούν τα παρακάτω μέτρα:

  • Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Καμία κατοικία χωρίς θέρμανση.
  • Να χορηγηθούν οι αναγκαίες ποσότητες δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Να παρθούν μέτρα από την τοπική διοίκηση σε συντονισμό με την αποκεντρωμένη και τα δασαρχεία για έκτακτη και άμεση ξύλευση από τα δάση, για όλους τους οικισμούς και τα χωρία, που υπάγονται σε αυτή τη διαδικασία, με αυξημένες και επαρκείς ποσότητες.
  • Να χορηγηθεί ειδικό επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες του νομού με βάση τις ειδικές κλιματικές συνθήκες και λόγω των προβλημάτων της απολιγνιτοποίησης και τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή. Το επίδομα να καλύπτει πλήρως το κόστος θέρμανσης για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα).
  • Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.
  • Την άμεση αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας όπως του λιγνίτη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.