Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα Σάββατο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Σάββατο, 11 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε εννέα (9) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, ο ένας (1) εισήχθη και νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ (8) τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό εν αναμονή αποτελεσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατέσσερις (14) ασθενείς, εκ των οποίων οι επτά (7) είναι θετικοί και οι άλλοι επτά (7) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό τέσσερις (4) ασθενείς των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά χθες 10/4.

Το ένα από τα εννέα νέα δείγματα αφορά άντρα ηλικίας 76 ετών από τη Δαμασκηνιά Βοΐου που διακομίστηκε νεκρός.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε έξι (6) νέες δειγματοληψίες, τα δείγματα των οποίων εστάλησαν για διερεύνηση και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν ένα (1) θετικό, έντεκα (11) αρνητικά, ενώ αναμένονται αποτελέσματα από άλλα έξι (6).

Νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς σε απλές κλίνες και δύο (2) σε ΜΕΘ.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δώδεκα (12) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) ασθενείς, εκ των οποίων οι έντεκα (11) θετικοί, οι δύο (2) αρνητικοί και δύο (2) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν είκοσι ένα (21) αποτελέσματα εκ των οποίων τα είκοσι (20) είναι αρνητικά και το ένα (1) θετικό.

Ένας (1) ασθενής αποθεραπεύτηκε και πήρε εξιτήριο

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨ 

Σήμερα υπάρχει ένας (1) θετικός ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με υποκείμενη νόσο, του οποίου η κλινική εικόνα είναι καλή. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ένα (1) αποτέλεσμα είναι αρνητικό και αναμένεται άλλο ένα (1) το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 

Το Νοσοκομείο έκανε τρεις (3) νέες δειγματοληψίες.  Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) αρνητικό αποτέλεσμα στον κορωνοϊό. Υπάρχει ένα (1) ύποπτο σε κατ’ οίκον περιορισμό.

 

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε μία (1) διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος από το ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

 

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 901 δείγματα, από τα οποία τα 170 βρέθηκαν θετικά και 585 αρνητικά.

 

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία παραμένουν 18.