Επενδυτικό πλάνο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ δημιουργεί περίπου 200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2023 στη Φλώρινα

Με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη συναντήθηκε ο επιχειρηματίας, παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, κύριος μέτοχος της εταιρείας «Προμηθέας Ενεργειακή Α.Ε.».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κέλλης κ. Αθανάσιος Τάσκας, άμεσος συνεργάτης της «Προμηθέας Ενεργειακή Α.Ε.». και εμπνευστής του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία στα διοικητικά όρια του Δήμου Φλώρινας από το καλοκαίρι του 2020.

Κατά τη συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας που αυξάνεται με έντονο ρυθμό, ως αποτέλεσμα της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το επενδυτικό πλάνο, ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, που εφαρμόζουν από κοινού η «Προμηθέας Ενεργειακή Α.Ε.» και «Ενεργειακή Κοινότητα Κέλλης» σε συνεργασία με διεθνή επενδυτικά funds, δημιουργεί περίπου 200 θέσεις εργασίας μέχρι το 2023 και με τη ολοκλήρωσή του 50 μόνιμες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων σημαντικός αριθμός θα καλύπτεται από εξειδικευμένο και μη επιστημονικό προσωπικό. Επίσης, σε ετήσια βάση η επένδυση θα αποφέρει εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Γιαννάκης από την πλευρά του τόνισε ότι στην κρίσιμη μεταλιγνιτική περίοδο που διανύουμε επενδυτικές πρωτοβουλίες παρομοίου μεγέθους μπορούν να αποδώσουν οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, με παρέμβαση του Προέδρου της Κέλλης συμφωνήθηκε η διερεύνηση της συνεργασίας των ενεργειακών κοινοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την «Προμηθέας Ενεργειακή Α.Ε.». προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.