Επανακαθορισμός Ημερομηνίας Απεργίας

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά να το εισαγάγει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα ώστε να συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας επανακοθορίζει τη στάση του και μεταφέρει την προκήρυξη της απεργίας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 συντασσόμενο με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας.

Το Ε.Κ.Φ., αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, υπεύθυνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και στην ίδια ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και ουσιαστική αντίδραση όλων των εργαζομένων με σκοπό τη μη ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Προχωράμε με Αγωνιστικότητα- Ενότητα-Σύνεση και Δημοκρατική λειτουργία, ιδίως τώρα που με την παρέμβαση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, προέκυψε ένα απίθανο κομφούζιο και πρωτοφανείς χασμωδίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας. Οι παράνομες ενέργειές τους ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, οδήγησαν στο να έχει η Γ.Σ.Ε.Ε. προσωρινή διοίκηση χωρίς νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Εξαιτίας των βίαιων ενεργειών του επιχειρησιακού βραχίονα του ΚΚΕ, δηλαδή του ΠΑΜΕ, να διαλύσει το συνέδριο της Συνομοσπονδίας και με τον τρόπο αυτό να είναι ο καλύτερος υπηρέτης της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, μεταφέρουν το χρέος του συντονισμού της αντίδρασης των εργαζομένων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019