Εορτασμός Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Αμύνταιο

Με επισημότητα αλλά και κατάνυξη, γιόρτασε το Αμύνταιο τους πολιούχους του Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, παραμονή της γιορτής των Αγίων, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ. Ειρηναίου.

Στον Μέγα Εσπερινό και στη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων που ακολούθησε, την οποία συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Φλώρινας, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Σαμαράς, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Αμυνταίου, Δημοτικοί

Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και της Αστυνομίας, φορέων της πόλης και πλήθος πιστών.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής των Πολιούχων της πόλης του Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε Ἑόρτιος Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας, κ. Ειρηναίου.

Την ύψιστη εορτή για την πόλη του Αμυνταίου, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Φλώρινας, Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωάννης Λιάσης, η στρατιωτική ηγεσία του τόπου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου και πλήθος πιστών.