Εξιχνιάστηκαν απάτη και κλοπή που τελέστηκαν σε Φλώρινα και Κοζάνη, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Φλώρινας και Κοζάνης, απάτη και κλοπή, που διαπράχθηκαν το Φεβρουάριο του 2019 στην Φλώρινα και τον Αύγουστο του 2015 στην Κοζάνη, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. 

Σχηματίστηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ατόμων, ενός 41χρονου ημεδαπού και μιας 44χρονης αλλοδαπής, για απάτη και κλοπή, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος ημεδαπός, αφού προσέγγισε 84χρονη ημεδαπή στην πόλη της Φλώρινας, παριστάνοντας τον ιατρό, της απέσπασε χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα ότι θα της αγοράσει φάρμακα.

Στη δεύτερη περίπτωση, από την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 27-08-2015, η 44χρονη αλλοδαπή, αφού παραβίασε την είσοδο της οικίας 75χρονης ημεδαπής στην Κοζάνη, εισήλθε εντός αυτής, από όπου αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα και χρηματικό ποσό. 

Προανάκριση για τις δυο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στους κκ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Φλώρινας και Κοζάνης, αντίστοιχα.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές ασφάλειας: 

 

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.
  • Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.