Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου στην πόλη της Φλώρινας

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, για το αδίκημα της απάτης

Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, απάτη που διαπράχθηκε στα τέλη του μηνός Αυγούστου του έτους 2023 στην πόλη της Φλώρινας και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος -3- ατόμων, -2- ημεδαπών, ηλικίας 29 και 33 ετών και ενός 38χρονου αλλοδαπού για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, 69χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άτομο, το οποίο αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσποιούμενο τον υπάλληλο λογιστικού γραφείου, έπεισε αυτόν να μεταφέρει σε -2-τραπεζικούς λογαριασμούς -2- εμβάσματα, συνολικού χρηματικού ποσού –7.800- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των προαναφερόμενων ημεδαπών, οι οποίοι είναι κάτοχοι των -2-  τραπεζικών λογαριασμών στο οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, καθώς και του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είναι  κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου που πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον 69χρονο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.