Ενημέρωση από τον Δήμο Αμυνταίου για κίνδυνο πυρκαγιάς

Ο Δήμος Αμυνταίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας  προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, ή χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, ή χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμένων τσιγάρων κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (από 1ης Μαΐου έως 30 Οκτωβρίου) απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή σε αγρότες, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους.

Επίσης συνιστάται σε κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου να έχουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στην περιοχή του Δήμου, κατά τις ημέρες από Παρασκευή 21.6 έως και Δευτέρα 24.6.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr

Αυξημένη προσοχή από όλους μας! Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ