Δράση ενημέρωσης για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στη λαϊκή αγορά της Μελίτης

Ο Δήμος Φλώρινας, με τη δομή ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 δράση ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, στο χώρο της λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Μελίτης.

Στη δράση το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Παναγιώτη Νώτα, Λάζαρο Αντωνιάδη & Παναγιώτη Τσακμάκη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αθανάσιο Ουρούμη. Κατά τη διάρκεια της δράσης, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκετοί πολίτες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας και τη διαδικασία εγγραφής τους στο αντίστοιχο λογισμικό.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Μέσα από το λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η Άνοια.

Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε κι εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για να έχετε πρόσβαση στην προληπτική εξέταση κατά της κατάθλιψης (την κλίμακα αυτοαξιολόγησης κατά Zung) κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργείστε το δικό σας προφίλ.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φλώρινας στεγάζεται επί της Δημοτικής Αγοράς 70. Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλ.: 2385044514 & 2385044520 και στο e-mail [email protected].