Δικτύωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας με φορείς στην περιοχή του Αμυνταίου

Τον Δήμο Αμυνταίου επισκέφτηκαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, στα πλαίσια της δικτύωσης άλλα και της συνεργασίας με τοπικούς φορείς. Στόχος της επίσκεψης ήταν την ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και η από κοινού συνεργασία για την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του Σ.Κ. επισκέφτηκαν τον προϊστάμενο κοινωνικής υπηρεσίας και πρόνοιας κ. Αβραάμ Θεοδωρίδη, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ράνια Τζιαβάρα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αμυνταίου και την κα Σοφία Παπατριανταφύλλου – Κοινωνική Λειτουργό από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» της τοπικής κοινότητας Αετού. Επίσης συναντήθηκαν με την Υποδιευθύντρια κα. Σοφία Κουρτπαρασίδου και την Μαία – Σύμβουλο θηλασμού κα Καραγκούνη Δέσποινα από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των γυναικείων θεμάτων της έμφυλης βίας από τους τοπικούς φορείς , καθώς κρίνεται απαραίτητη για τη συνοχή και την ευημερία ενός τόπου, ενώ έχει μεγάλη σημασία και η συνεργασία των φορέων στην προσπάθεια της καταπολέμησης και εξάλειψης όλων των μορφών της έμφυλης βίας.

Τέλος, προγραμματίστηκαν δράσεις μεταξύ των φορέων με στόχο την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου αφορούν στην υποστήριξη των γυναικών που δέχονται ενδοοικογενειακή βία ή και πολλαπλές διακρίσεις εξαιτίας του φύλου του (άνεργες γυναίκες, μονογονείς, ΑμεΑ, κλπ) μέσω:

  • Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής
  • Κοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής
  • Νομικής συμβουλευτικής
  • Εργασιακής συμβουλευτικής
  • Ενημέρωσης και εξειδικευμένης πληροφόρησης για θέματα ισότητας
  • Υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας σε άλλες συνεργαζόμενες δομές (όποτε κρίνεται σκόπιμο)
  • Υλοποίηση δράσεων πρόληψης για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής