Δήμος Φλώρινας: Δωρεάν διάθεση κάδων οικιακής χρήσης στα πλαίσια του Πιλοτικού Προγράμματος Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων

Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «LESS WASTE II», ξεκινά πιλοτικά και σε περιορισμένη κλίμακα, την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών) στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φλώρινας και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λεωφ. Μοναστηρίου – Δημάρχου Κωτσοπούλου Αναστασίου – 7ης Νοεμβρίου – Εθνικής Αναστάσεως, η οποία έχει επιλεγεί μετά από την εξέταση κριτηρίων, ως η καταλληλότερη για την εφαρμογή ενός τέτοιου πιλοτικού προγράμματος.

Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος προστίθεται στην ήδη γνωστή τετραπλέτα, η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για τη διαλογή στην πηγή των τεσσάρων (4) ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο). Τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε στον νέο καφέ κάδο.

Όσοι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Δημητρίου επιθυμούν να ενημερωθούν για την ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και να παραλάβουν καδάκι οικιακής χρήσης, να προσέλθουν στο χώρο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας (2ο χλμ Ε.Ο. Φλώρινας – Καλλινίκης, εντός πρώην Στρατοπέδου Τάγαρη) την 20η και 21η Απριλίου 2021 και ώρες 10:00-14:00.

Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από όλους μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, και να συνδράμετε στην προσπάθεια του δήμου μας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων μας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC “Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020”.