Γ΄ κύκλος σχολής γονέων ΙΜΦΠΕ (παιδιά 13 – 18 ετών)

Η Ιερά Μητρόπολή μας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» ανακοινώνουν την συνέχιση λειτουργίας ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 13 – 18 ετών. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στις 6μμ.

Οι συναντήσεις –  τέσσερις (4) συνολικά – θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω ZOOM.

«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

  • Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.
  • Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Γ’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές:   Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης.

Ηρώ Στούμπου, Ψυχολόγος.

Δήμητρα Αντωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός.

Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος

Συναντήσεις:

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023,   18.00-20.00: 

Τί είναι «εφηβεία»; Ποιες αλλαγές συμβαίνουν;

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, 18.00-20.00: 

«Γιατί; Τί θα μου κάνεις;», Οι σχέσεις των εφήβων με την οικογένεια.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, 18.00-20.00:  

Οι εξαρτήσεις κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, 18.00-20.00:  

Οι σχέσεις των εφήβων με τους συνομηλίκους τους.

Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση   ενημέρωση μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποστολή γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος στο neotitaimfpe@gmail.com μέχρι καί τήν Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Κατόπιν θα δοθούν οδηγίες για την συμπλήρωση    της    Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλ.: 2385044792 & neotitaimfpe@gmail.com.   

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ