Από σήμερα τελεί υπό κατάληψη το κεντρικό κτήριο του ΤΕΕΤ

Με βάση τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης να υπονομεύσει την τέχνη και την παιδεία ( ΠΔ85 και άρθρο 99 του νόμου 4597 ) ο σύλλογος του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της Φλώρινας  αποφάσισε να συμμετέχει στον καλλιτεχνικό αγώνα. Η απόφαση της κατάληψης ήτανε μονόδρομος προκειμένου να διεκδικήσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα σαν καλλιτέχνες. Οι απροκάλυπτες αποφάσεις της Κυβέρνησης να αποδυναμώσει την τέχνη και την εκπαίδευση δεν μένουν αναπάντητες. Η αντίδραση του καλλιτεχνικού χώρου ξεκίνησε στις αρχές του Φεβρουαρίου με την κατάληψη του εθνικού θεάτρου δημιουργώντας ένα κύμα μαζικών καταλήψεων σε θέατρα και σχολές σε όλη την Ελλάδα. Από σήμερα Τετάρτη 1/3 το κεντρικό κτήριο του ΤΕΕΤ τελεί υπό κατάληψη ως προς την έμπρακτη υπεράσπιση των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών μας δικαιωμάτων.

Αιτήματα κατάληψης :

  • Πτυχίο με αξία που να εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς μεταπτυχιακά επί πληρωμή, χωρίς απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας. Άμεση απόσπαση του άρθρου 99 του νόμου 4597.
  • Άμεση απόσυρση του ΠΔ 85 της τροπολογίας 1565/23
  • Άμεση κάλυψη των φοιτητικών αναγκών σε σίτιση, μεταφορά και στέγαση, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Κάλυψη των αναγκών των φοιτητών του ΤΕΕΤ σε υλικά με την ευθύνη του κράτους.
  • Επανένταξη των εικαστικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ελεύθερο/γραμμικό σχέδιο), μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων τα οποία δεν διδάσκονται πλέον.

Συντονιστικό κατάληψης ΤΕΕΤ