Αίσιο τέλος είχε η κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου

Αίσιο τέλος είχε η κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου

Μετά τη δυναμική κινητοποίηση των φορέων και των πολιτών του Δήμου Αμυνταίου, αλλά και την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της περιοχής να προχωρήσουν σε κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου προκειμένου να εμποδιστεί η προσπάθεια μετακόμισης των γραφείων του ΙΚΑ Αμυνταίου, ακολούθησαν συσκέψεις και επικοινωνίες με τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα. Η Διοίκηση του ΙΚΑ, σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο πρόβλημα, δεσμεύτηκε ότι το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Αμυνταίου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Γραφείο ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή και οι πολίτες του Αμυνταίου παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι τη λήψη επίσημης έγγραφης απόφασης, καθώς και στο παρελθόν έχουν λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους που αποδείχθηκαν ψεύτικες.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους πολίτες τη δέσμευση της διοίκησης του ΙΚΑ ανέφερε ότι θα υπάρξει αυξημένη επαγρύπνηση στο χώρο του Δημαρχείου και συνεχίζεται η κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου από τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την αποτροπή τυχόν προσπάθειας μεταφοράς του ΙΚΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και θα περιμένουμε την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ της Δευτέρα. Τόνισε ακόμη ότι η διεκδίκηση για το δίκαιο αίτημα της παραμονής του ΙΚΑ στο Αμύνταιο έφερε ένα θετικό αποτέλεσμα, που μας διδάσκει ότι ζούμε σε εποχή διεκδίκησης και συνεχούς αγώνα για τη διατήρηση και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας.

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

 

————————————————————————————-

Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου

 

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αμυνταίου. Από εχθές ο Δήμος Αμυνταίου κινητοποίησε τους πολίτες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στηρίζοντας την προσπάθεια αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων για τις πρωινές ώρες και τη μαζική συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση.

Αιτία της κινητοποίησης των φορέων και των πολιτών είναι η απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ να κλείσει το Υποκατάστημα ΙΚΑ του Αμυνταίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδωσε προ λίγων ημερών σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο, τον Κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού, τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου. Η απόφαση αυτή είναι καταστροφική για τους πολίτες του Δήμου Αμυνταίου που θα πρέπει να μεταβαίνουν στη Φλώρινα για οποιαδήποτε συναλλαγή τους με το ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει τους Αμυνταιώτες να εμποδίσουν τη μετακόμιση των γραφείων του ΙΚΑ, που στεγάζεται στο Δημαρχείο Αμυνταίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στους πολίτες την είσοδο στην περιοχή του Δημαρχείου, όπου τους είχε καλέσει ο Δήμος σε διαμαρτυρία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητούσαν ταυτότητες από τους πολίτες που πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν. Πολλές φορές χρειάστηκε η συνδρομή του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων και παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου και δεν επέτρεψε στο συνεργείο μεταφορικής εταιρίας να πραγματοποιήσει τη μετακόμιση. Μάλιστα στην προσπάθεια του Δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Αντιδημάρχων να βοηθήσουν τους πολίτες να περάσουν στο χώρο της διαμαρτυρίας έγιναν μικροεπεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.

Όταν το ειδικό όχημα προσπάθησε να υψώσει το καλάθι μεταφοράς αντικειμένων ο Δήμαρχος και πολλοί θεσμικοί φορείς και πολίτες εμπόδισαν την ανύψωση με αποτέλεσμα οι μεταφορείς να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τη μετακόμιση.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη του Δημάρχου Αμυνταίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τους πρώην Δημάρχους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και αποφασίστηκε η κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου από τη Δημοτική Αρχή και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

 

—————————————————————————-

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην αντίδραση για τη μεταφορά του ΙΚΑ Αμυνταίου

 

Μετά τη δικαίωση της διεκδίκησης για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου στην πόλη μας, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτόν τον αγώνα και να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ζούμε σε μία εποχή διεκδίκησης και τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Από την πρώτη στιγμή ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου ήταν στο πλευρό του Δήμου Αμυνταίου. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση στήριξης, με πρόταση του Προέδρου κ. Βασίλη Μπούτση έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα και υπήρξε σημαντική συμμετοχή των εμπόρων στη σημερινή διεκδίκηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος, Ιωάννης Κιοσές και Βασίλης Γιαννάκης έδωσαν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις και συμμετείχαν ενεργά στην κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου.

Είναι αυτονόητο ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,  θέλω όμως να τονίσω τη συνεχή και ενεργό συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής κ. Κώστα Θεοδωρίδη. Οι αιρετοί συνεργάτες μου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, με έκαναν να νοιώσω υπερήφανος για άλλη μια φορά.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των πρώην Δημάρχων κ. Σταύρου Αναστασιάδη, Στέφανου Γιαγκούλη, Άνθιμου Μπιτάκη, Λάζαρου Σπυρόπουλου και Γιάννη Στάϊου, που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι παρόντες όποτε ο τόπος τους χρειάζεται.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμυνταίου που στήριξαν την προσπάθεια. Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες που πλαισίωσαν τη διεκδίκηση, αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι χρειάζεται μαζική συμμετοχή στον αγώνα. Σ’ αυτούς οφείλεται κάθε επιτυχία και θετικό αποτέλεσμα.

Περιμένουμε εγγράφως την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στο Αμύνταιο και την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας. Μέχρι τότε είμαστε σε επαγρύπνηση! Παρ’ όλα αυτά θέλω να τονίσω ότι η σημερινή θετική εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της ενότητας και του μαζικού αγώνα διεκδίκησης. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή και να διεκδικώ, μαζί με το λαό του Δήμου Αμυνταίου, τους όρους και τις συνθήκες που θα βελτιώνουν τη ζωή μας.

 

Μάκης Ιωσηφίδης

Δήμαρχος Αμυνταίου