Πολάκης ο Σφακιανός – Γράφει ο Γιάννης Χριστάκης

Μίλησα για πρώτη φορά στον Πολάκη πριν δύο χρόνια σε ένα συλλαλητήριο μπροστά στο Σύνταγμα που έκανε το επιτελείο του Συριζα κατά του εργασιακού νόμου.
Τον χαιρέτησα , του συστήθηκα και του είπα: Σύντροφε παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάθε πολιτική σου κίνηση. Κάνεις δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία , είσαι καθαρός πολιτικός, λες πάντα την αλήθεια και θέλω να σε συγχαρώ. Διαφωνώ όμως, όπως και πολλοι άλλοι με τον τρόπο που εκφράζεσαι όταν οι πολιτικοι σου αντίπαλοι σε προκαλούν. Ο Πολάκης χωρίς να πει κουβέντα μου γύρισε αμέσως την πλάτη ανέβηκε στη μηχανή του κι έφυγε.
Αυτός είναι ο Πολάκης. Δεν δέχεται παρατηρήσεις , δεν χαμηλώνει την αγριάδα της φωνής του.
Είναι όμως μαχόμενος πολιτικός και ένθερμος υποστηρικτής του δημοσίου συμφέροντος. Λέει αλήθειες και οι αλήθειες ενοχλούν τους διεφθαρμένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και πολλούς πετσοτα’ι’σμένους δημοσιογράφους. Όλοι αυτοί μην μπορώντας να αντικρούσουν την αλήθεια γυμνή αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση. Κάνουν πρώτο θέμα το επιθετικό του λεξιλόγιο και όχι την ουσία των καταγγελιών του. Έχουν την δύναμη των ΜΜΕ να κάνουν το μαύρο άσπρο και να μπαζώνουν
στο σκοτάδι την αλήθεια και το δίκιο του.
Ο Πολάκης μονομαχει με τον ‘Αδωνι και τον κάθε ‘Αδωνι χωρίς συντροφική βοήθεια. Οι γνωστοι “καπεταναιοι” με το αριστερόμετρο στραβώνουν την μουτσούνα τους όταν ακούνε το όνομα Πολάκης και ζητούν την διαγραφή του. Προστατευμενοι πάντα κάτω από την ιδιωτική τους κομματική ομπρέλα νοιάζονται μόνο για την ατομική τους πολιτική καριέρα. Θεωρούν τους εαυτούς τους υπερασπιστές της αριστερής ιδεολογίας , μιλάνε για δημοκρατικές διαδικασίες και συγχρόνως αμφισβητούν με έπαρση τον δημοκρατικά εκλεγμένο νέο πρόεδρο.
Οι συγκεκριμένοι σύντροφοι της αριστεράς πρέπει εδώ και τώρα να ξεχάσουν την παλιά κομματιλα που έχει πλέον σαπίσει. Η δημιουργία νέου κόμματος με νέες αρχές είναι μονόδρομος. Κόμμα απλωμένο στην κοινωνία με μέλη που να έχουν λόγο και ρόλο. Οι πολιτικές πράξεις και συμπεριφορές να είναι τέτοιες που να πείθουν την απογοητευμένη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πως κάτι αλλάζει στα σάπια πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.
Να στηρίξουν ενωμένοι τον Στέφανο Κασσελάκη στο νέο του ξεκίνημα για να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά του για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Να μπει επιτέλους καθαρό νερό στο αυλάκι για να ποτιστούν και να ξαναπρασινίσουν τα μαραμένα κλωνάρια της προοδευτικής παράταξης που λέγεται κεντροαριστερά.
Φλώρινα, 2-8- 2024