Το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας για κρούσματα κορωνοϊού σε χώρους εργασίας

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν Φλώρινας

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Η κατάσταση συνολικά αλλά ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά σε μια σειρά χώρους (Μασούτης, Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, κλπ) καταγράφονται δεκάδες κρούσματα covid-19. Οι εργοδότες όλο αυτό το διάστημα κρύβονται πίσω από τα ελλιπέστατα πρωτόκολλα και οδηγίες του ΕΟΔΥ ακολουθώντας την ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, «όλα είναι ατομική σας ευθύνη, εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε, για την εξέλιξη της πανδημίας φταίνε οι εργαζόμενοι και ο λαός που δεν προσέχει» με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο που να διασφαλίζει την υγεία μας.

Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και ξεκάθαρη. Για όλη αυτή τηνκατάσταση, τον συνωστισμό στους χώρους δουλειάς δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που έχοντας κριτήριο την λογική κόστους-οφέλους, ρισκάρουν την υγεία μας ακόμα και την ίδια μας την ζωή. Είναι προκλητικοί οι εργοδότες όταν λένε ότι δεν έχουν λεφτά για να κάνουν μαζικά τεστ και απολυμάνσεις την ίδια ώρα που έχουν μπουκώσει στα εκατομμύρια όλο το προηγούμενο διάστημα ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα είναι εξοργιστικό και το θράσος της κυβέρνησης την ίδια ώρα που έστω και τώρα δεν παίρνει κανένα μέτρο.

Συνάδελφοι. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από το κράτος και τους εργοδότες, αυτό το έδειξε και η ίδια η ζωή. Όλα εξαρτώνται από το πόση πίεση θα τους ασκήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η πραγματική ατομική ευθύνη που έχουμε αυτή την στιγμή, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων της πρωτοβάθμιας φροντίδας συνολικά.

Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα

Δωρεάν και τακτικά τεστ στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ

Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας

Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων και των αποθηκών

Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού

Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ LOCKDOWN ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ,ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΣΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ