Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των λογιστικών – φοροτεχνικών γραφείων τον μήνα Αύγουστο

Αγαπητοί πελάτες,

Το σύστημα για τις φορολογικές άνοιξε στις 27.05.21 για τα μάτια του κόσμου, καθώς με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των στοιχείων που απαιτούνται στις 07.07.21. Παρά ταύτα, δεν υπήρξε καμία στοιχειώδη αποδοχή της αδυναμίας αυτής από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα.

Απεναντίας επιμέναν αρχικά ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους ήταν η 27.08.21 και κατόπιν δόθηκε μια παράταση εμπαιγμός προς τον κλάδο  ως 10/09/2021. Προσπάθεια μας, με παρεμβάσεις όπου είναι δυνατόν, είναι να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως τις 30.09.2021.

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί – Οικονομολόγοι, όχι μόνο του νομού αλλά όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο συνεχόμενο χρόνο αδιαλείπτως στα γραφεία μας, υλοποιώντας όλων των ειδών τις πλατφόρμες και κάθε τι καινούργιο εμφανίζει ο κάθε Υπουργός.

Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας.!!!!

Απαιτείται άμεσα ξεκούραση. Και ο  Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας για την ξεκούραση μας, διάστημα κοινό για όλους τους πολίτες.

Παρά το γεγονός ότι στο Υπουργείο δείχνουν να  μην είναι σίγουροι, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι τα γραφεία μας απαρτίζονται από ανθρώπους. Και οι άνθρωποι αυτοί έχουμε οικογένειες. Και οι οικογένειες έχουν ανάγκη να ιδωθούν μεταξύ τους και να ξεκουραστούν και λίγο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, στο κάθε γραφείο έχουν προγραμματιστεί οι άδειες των απασχολούμενων σε αυτό, ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας.
  • Το κάθε γραφείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, στο διάστημα που εκείνο θα κρίνει ότι πρέπει να το κάνει.
  • Όπως συμβαίνει στις Δ.Ο.Υ. (προσωπικό ασφαλείας, δεν επιδίδονται ενδικοφανείς προσφυγές όλο τον Αύγουστο, κλπ.), στα Δικαστήρια (είναι κλειστά όλο τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά επί της ουσίας και τα δικηγορικά γραφεία), οι Πολεοδομίες υπολειτουργούν λόγω των αδειών κλπ., το ίδιο θα συμβεί και σε μας πλέον.
  • Ο κάθε επιχειρηματίας να επικοινωνήσει με το λογιστή του για να ενημερωθεί πότε θα είναι κλειστό το γραφείο, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες εργασίες και να μην τις αφήσει τελευταία στιγμή, γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί.
  • Ενημερώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεν θα παραλάβει κανένα γραφείο από κανένα πελάτη, φάκελο με την επίδοση εντολής ελέγχου, στα πλαίσια του ίδιου τρόπου λειτουργίας με Διευθύνσεις Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ).

 

Αγαπητοί πελάτες και φίλοι,

Το κράτος έχει επιλέξει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αναγγέλλοντας μόνο το άνοιγμα της κάθε νέας πλατφόρμας, χωρίς όμως καμία αναφορά ότι η υλοποίηση της εφαρμογή τους γίνεται από ανθρώπους και όχι από μηχανές.

Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί-Οικονομολόγοι και αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε ξεκούραση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νέα ψηφιακά δεδομένα.

Μας χρειάζεστε ξεκούραστους, πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.

 

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.!

ΥΠΟΓΡΆΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Για το Δ.Σ.

                                Ο Πρόεδρος            Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος  

                            Η Αντιπρόεδρος         Ιωάννου Δήμητρα                               

                             Η  Γραμματέας           Καμπασνίτσαλη Όλγα

                                    Ο Ταμίας              Τσακμάκης Φίλιππος 

                                    Το Μέλος              Βοζινίδου Χαρούλα