Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 6:30 μ.μ. στην μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Duos για βιολί και τσέλο με έργα των J.S.Bach, G.Telemann, W.A.Mozart, L.v.Beethoven, E.Elgar, που θα ερμηνεύσουν ο Σπύρος Τάκας (βιολί) και o Μιλτιάδης Γιαννός (βιολοντσέλο).
Με τιμή
Ο Διευθυντής
Βασίλειος Κίτσος
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Σπύρος Τάκας – βιολί
Ο Σπύρος Τάκας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1969. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί (τάξη Μίκη Μιχαηλίδη), ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του (πτυχίο βιολιού) με την Ρούμενα Γκεοργκίεβα και με τον Αλκέτα Τζιαφέρη το δίπλωμα βιολιού. Συνέχισε τις μουσικές του αναζητήσεις στο βιολί, στη βιόλα και στα μουσικοπαιδαγωγικά στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Γκράτς Αυστρίας δίπλα στον Χρήστο Πολυζωίδη και στον Helfried Fister, καθώς και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης) στην ειδίκευση βιολιού κοντά στον Δημήτρη Χανδράκη.
Από την εφηβική του ηλικία οι συμμετοχές του στο κόσμο της ορχήστρας είναι πολυπληθείς: Ορχήστρα Νέων Βορείου Ελλάδος της “Τέχνης’’, Κλιμάκιο Νέων Βορείου Ελλάδος, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, Μουσικό σύνολο “Fermata”, Ορχήστρα Μουσικού Πανεπιστημίου Γκράτς Αυστρίας, Pannonische Philarmonie, Ορχήστρα Haydn, Ορχήστρα “AIMS”, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, Ορχήστρα Δωματίου Νέων Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.α. Αλλά και με σχήματα Μουσικής Δωματίου τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας (Κατερίνη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Ξάνθη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σύρο, Ιωάννινα κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κροατία, Γερμανία) αριθμεί πολλές εμφανίσεις.
Έλαβε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια βιολιού, βιόλας και Μουσικής Δωματίου με τους: Τάτση Αποστολίδη (βιολί), Χρήστο Πολυζωΐδη (βιολί), Δημήτρη Πολυζωΐδη (βιολί, βιόλα, Μουσική Δωματίου), D. Radionov (βιολί), G. Hamman (βιόλα), Noel Cabriata Dos Santos (βιολί), Martin Tuksa (βιολί), Judit Kiss-Domonkos (Μουσική Δωματίου).
Έχει εργασθεί ως καθηγητής βιολιού σε αρκετές πόλεις (Σέρβια, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Αμύνταιο, Κατερίνη) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και στο Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας.
Μιλτιάδης Γιαννός – Βιολοντσέλο
Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου σε ηλικία 9 ετών στο ωδείο του Κωνσταντίνου Ματσίγκου με καθηγητή τον Φιλήμονα Καλοτεράκη υπό τον οποίο και πήρε το πτυχίο του βιολοντσέλου με άριστα.
Το 2006 έλαβε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, το 2008 το πτυχίο Αντίστιξης με άριστα όπως κ το 2010 πτυχιο Φούγκας με άριστα με καθηγητή τον Ιωάννη Γράμψα.
Το 2006 πέρασε με πανελλήνιες στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου και φοίτητε στην κατεύθυνση ειδίκευσης βιολοντσέλου από το πρώτο έτος των σπουδών του με καθηγητή τον Δημήτρη Πάτρα.
Έχει παρακολουθήσει επίσης σειρά σεμιναρίων – μαθημάτων με τον αείμνηστο αμερικανό καθηγητή Martin Hornstein πρώην μέλος του Altenberg trio, στην Αυστρία.
Εργάστηκε από τον Ιανουάριο του 2008 στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό ωδείο Γιαννιτσών σαν καθηγητής βιολοντσέλου και θεωρητικών , όπως και στο δημοτικό Έδεσσας, σαν καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου. Από τον σεπτέμβρη του 2012 εργάζεται στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας, το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης πάντα ως καθηγητής βιολοντσέλου.
Διατηρεί συνεργασία με τη Σύγχρονη Ορχήστρα Λάρισας, τη συμφωνική ορχήστρα του Α.Π.Θ., την Ορχήστρα Δωματίου Θεσσαλονίκης και με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.