4ο Prespa Off Road Trip 4χ4 & More, στον Νεραϊδότοπο των Πρεσπών

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι, τώρα που τα ατέλειωτα χρώματα της φύσης οργιάζουν, τα μεθυστικά αρώματα πλημμυρίζουν την πλάση, αποφασίσαμε και φέτος να οργανώνουμε το 4ο Prespa Off Road Trip 4χ4 & More, που θα πραγματοποιηθεί στον Νεραϊδότοπο των Πρεσπών, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μεταξύ 05-08 Ιούνιου του 2020.

Φέτος πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, λόγω  του Covid19 και ίσως είναι συμβολική, μια και η φύση μας επιτρέπει με όρους ασφάλειας και τηρώντας με σεβασμό και σοβαρότητα όλους τους κανόνες προφύλαξης, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να αφήσουμε για λίγο πίσω, τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει, από την κατάσταση αυτή, σηματοδοτώντας την σταδιακή μας μετάβαση, στην Ελευθερία που τόσο μας έλειψε.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και φυσικά ζητούμε την στήριξή σας για να προβάλουμε αυτή την όμορφη γωνιά της πατρίδας μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ το «Prespa Off Road Trip 4χ4 & More»?

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η αγάπη για την Ζωή, την Φύση, την Περιπέτεια, την απόδραση από την καθημερινότητα στο ονειρικό περιβάλλον του Νεραϊδότοπου των Πρεσπών!  Η Εκδήλωση αυτή είναι συνέχεια, των τριών (3) προηγούμενων που πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία χρόνια και έγινε θεσμός!

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας, μέσα από μια μοναδική περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, με εκτός δρόμου διαδρομές, στα γύρω βουνά με θέα τις μαγευτικές λίμνες, εκεί όπου, οι Νεράιδες και τα ξωτικά, οι θρύλοι και οι παραδόσεις, με την συνοδεία της αυτόκλητης συναυλίας των πουλιών, σμίγουν με η πολυποίκιλη ιστορία του τόπου, προσφέροντας απίστευτα συναισθήματα σε όσους τυχερούς μπορούν να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση αυτής της ονειρεμένης εκδήλωσης!

Όλα αυτά, μαζί με πλήθος παράλληλων υπαίθριων δραστηριοτήτων, στη φύση για όλες τις ηλικίες και για όλους αυτούς που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια με ένα τρόπο διαφορετικό, όπως:

 • Μαθήματα Ασφαλούς οδήγησης από τον Πρωταθλητή Αγώνων Rally Τάσο Χατζηχρήστο, για ασφάλτινες και εκτός δρόμου διαδρομές.
 • Κωπηλασία με κανό Kayak και βαρκάδα στα γαλήνια νερά των λιμνών.
 • Mountain bike στα μονοπάτια του Prespathlon
 • Flying fox μέσα στα καταπράσινα δάση,
 • Εξάσκηση στην τοξοβολία σαν άλλοι Ρομπέν των δασών
 • Παιχνίδια συνεργασίας – Team Building,
 • Πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς «Parapente» ακολουθώντας στο πέταγμα, τους Αργυροπελεκάνους και τους Ερωδιούς, τις Λαγκόνες και τα υπόλοιπα πουλιά του εθνικού Πάρκου των Πρεσπών.
 • Barbeque στη φύση, αλλά και
 • Πολλές άλλες εκπλήξεις, (Street party έκπληξη, γλέντι με παραδοσιακή μουσική, μαθήματα παραδοσιακών χορών κτλ)

Όλες αυτές οι δραστηριότητες πιστεύουμε ότι θα καλύψουν, όλες τις απαιτήσεις  για ένα τέλειο και αξέχαστο τριήμερο.

Οι συμμετέχοντες συντονίζουν τα ραδιόφωνά τους στην συχνότητα που εκπέμπει ο Ραδιοπομπός της εκδήλωσης,  στα FM  , για να ακούσουν την ξενάγηση και τις οδηγίες των δραστηριοτήτων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό παρανομαστή, την αγάπη μας για την ζωή, τις δραστηριότητες, τις περιπέτειες και φυσικά την λατρεία μας για τις Πρέσπες, όπου συναντώνται η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, η πανάρχαια ιστορία του τόπου, ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι γεύσεις και τα αρώματα της φύσης!

Με όπλα μας, το ατέλειωτο μεράκι, το κέφι, την γνώση και την διάθεση για περιπέτειες, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με Ξενοδοχεία, Ταβέρνες και άλλες δραστηριότητες, για να σας δώσουμε την ευκαιρία, να περάσετε αξέχαστες στιγμές στον παραδεισένιο τόπο μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό παρανομαστή, την αγάπη μας για την ζωή, τις δραστηριότητες, τις περιπέτειες και φυσικά την λατρεία μας για τις Πρέσπες, όπου συναντώνται η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, η πανάρχαια ιστορία του τόπου, ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι γεύσεις και τα αρώματα της φύσης!

Με όπλα μας, το ατέλειωτο μεράκι, το κέφι, την γνώση και την διάθεση για περιπέτειες, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με Ξενοδοχεία, Ταβέρνες και άλλες δραστηριότητες, για να σας δώσουμε την ευκαιρία, να περάσετε αξέχαστες στιγμές στον παραδεισένιο τόπο μας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

 • Στράτος Βασιλόπουλος, Συντονιστής –  Οδηγός 4χ4
 • Τάσος Χατζηχρήστος, Οδηγός , Αγώνων Rally, Πρωταθλητής.
 • Χρήστος Ναούμ, Πιλότος-Πτήσεις παρά πέντε, Κανό-καγιάκ και λοιπές Outdoor Activities.
 • Δανιήλ Πέτρου, Outdoor Activities- Family games and team building games.
 • Θεόδωρος Φάτσης, Ορειβάτης με τεράστιες διεθνείς διακρίσεις- Prespathlon, Outdoor Activities κτλ.
 • Θεόφιλος Γεωργίου– Μουσικός, Outdoor Activities.
 • Γιάννης Κωνσταντίνου, Δάσκαλος Παραδοσιακών Χoρών, οδηγός 4Χ4.
 • Θεόδωρος Παπαναστασίου, 4×4, Outdoor Activities-DJ κτλ
 • Κώστας Τρύφων : Οδηγός 4χ4 – Sound Planit

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας, στο μειλ: [email protected]

http://www.chatzihristosrallyteam.gr/

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 06/06/2020

09:45 Συνάντηση στην πλατεία του χωριού Λαιμός.

10:00 Αναχώρηση από Λαιμό προς Άγιο Γερμανό ακολουθώντας τον δασικό δρόμο. Λίγο πιο πάνω από το χωριό θα κάνουμε μια στάση για ενημέρωση-σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης 4Χ4.

Στην Κορυφή Μπαλκόνια (υψόμετρο 2.000μ) θα κάνουμε μια στάση για ανάβαση στην κορυφή με την πανοραμική θέα στις λίμνες των Πρεσπών (5-10 λεπτά ανάβαση). Συνεχίζουμε  διασχίζοντας το όρος Βαρνούντας μέσα από δάση οξιάς και αλπικά λιβάδια για να καταλήξουμε στην ΝΑ πλευρά του βουνού και να κατηφορίζουμε προς το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου. Στον Προφήτη Ηλία, πριν την Βίγλα στρίβουμε δεξιά σε δασικό δρόμο που περνάει πάνω από το Πισοδέρι και καταλήγει σε μαγευτική τοποθεσία Αγία Τριάδα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής από Άγιο Γερμανό προς Αγία τριάδα είναι περίπου 40Km όλη σε δασικό χωματόδρομο.

Στην Αγία Τριάδα θα  κάνουμε μπάρμπεκιου. Παράλληλα θα μπορούμε να κάνουμε τοξοβολία και flying fox (εναέρια διαπέραση). (Σε περίπτωση άσχημου καιρού, το γεύμα θα γίνει στην ταβέρνα Villa Rossa, στο Ανταρτικό-4Km).

Αργά το μεσημέρι επιστροφή στην Πρέσπα από την άσφαλτο. Το απόγευμα, για όσους το θελήσουν, υπάρχει δυνατότητα πτήσης με parapente (Sunset flight) σε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

 • Το βράδυ θα κάνουμε street party στο Λαιμό.

Κυριακή 07/06/20

09:45 Συνάντηση στην πλατεία του χωριού Λαιμός.

10:00 Αναχώρηση

 • Μικρή διαδρομή στον λόφο του Αγίου Ιωάννη και στα σύνορα.
 • Παραλία Λαιμού (εκβολές ποταμού Αγίου Γερμανού) Εκεί υπάρχει η δυνατότητα για καγιάκ στη λίμνη, παιχνίδια ηγεσίας και συνεργασίας στην αμμουδιά και ποδηλασία . Διάρκεια περίπου 3-4ώρες.
 • Παράλληλα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διθέσιες πτήσεις (μετά τις 12) στη διάρκεια που οι υπόλοιποι θα κάνουν άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.
 • Φαγητό στη λίμνη
 • Επίσκεψη στην σπηλιά Κόκκαλη (Νοσοκομείο των Ανταρτών), επιστροφή στους Ψαράδες από τον χωματόδρομο, πάνω από τα Ασκηταριά με καταπληκτική θέα την Λίμνη των Πρεσπών αλλά και απέναντι τα Αλβανικά Βουνά).
 • Δείπνο σε ταβέρνα στους Ψαράδες

Δεύτερα 07/06/20

09:45 Συνάντηση στην πλατεία του χωριού Λαιμός, 10:00 Αναχώρηση-Επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου

 • Λόφος Καλέ
 • Μετάβαση στο χωριό Οξυά και από εκεί θα διασχίσουμε το όρος Τρικλάριο ακολουθώντας δασικό δρόμο. Στην πορεία θα περάσουμε από τα ερείπια του χωριού Σφήκα για να καταλήξουμε στο χωριό Κώττας, την γενέτειρα του μακεδονομάχου καπετάν Κώττα.
 • Γεύμα στην ταβέρνα Villa Rossa στο χωριό Ανταρτικό.
 • Μετάβαση στην Καστοριά για καφέ και μετά το ταξίδι της επιστροφής!

Καθ’ολη τη διάρκεια του τριημέρου,  το γκρουπ θα συνοδευεται από προσωπικο το οποίο θα είναι επαρκές για να καλύψει τις αναγκες της εκδήλωσης.  Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν έμπειροι οδηγοί-ξεναγοί για τις έκτος δρόμου διαδρομές, καθώς και συνοδοί βουνού και άτομα από την Ελληνική ομάδα διάσωσης. Το προσωπικο μας είναι άρτια καταρτισμένο και έμπειρο και διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, διπλώματα, κτλ.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους:

 • Στο mail : [email protected].
 • Η μέσω της Εκδήλωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/events/2620492931498691/
 • Η ομάδα μας έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδήλωση λόγω ανωτέρας βίας (καιρικές συνθήκες, έξαρση ιώσεων, πλημμύρες, καταστροφές, κτλ)
 • Ελάχιστο όριο συμμετοχής ορίζεται ο αριθμός των 10 συμμέτοχων αλλιώς η εκδήλωση θα ακυρωθεί

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ορίζεται ο αριθμός των 80 ατόμων πλην των παιδιών ηλικίας κάτω των 12* ετών

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Στράτος Βασιλόπουλος – Συντονιστής

Τηλ. 2310 311208, 6932 311208

Skype ID: Stratos-vas

Facebook: Vasilopoulos Stratos