Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για επαγγελματίες «Food & Wine pairing» που διοργανώθηκε από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του έργου Terra-Vino.
Οι εισηγητές Σπύρος Αβδημιώτης Επίκουρος Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και Γιώργος Παλησίδης Ειδικός γαστρονομίας και οίνου, στα πλαίσια του σεμιναρίου, ανέλυσαν θέματα οινολογίας, γαστρονομίας και γευσιγνωσίας στους μαθητές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά συνδυάζοντάς τα με εκλεκτά εδέσματα, μαγειρεμένα από τους ίδιους, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών του Τμήματος, Κοπάτσκα Κωνσταντίνο, Μαρία Στεργίου και Καραμητάνη Αρχόντα.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, τιμώντας τη Σχολή με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Φλώρινας κύριος Σαπαλίδης Σάββας, ο Διευθυντής Περιφέρειας Μακεδονίας ΟΑΕΔ κύριος Καραμπέρης Δημήτριος και ο Πολιτικός Μηχανικός Τεχνικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ κύριος Σιγκούρης Γεώργιος.