Κινητοποίηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας στην κεντρική πλατεία

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 6μμ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών συμμετέχει στην μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την Τετάρτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, με σύνθημα:

 «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού».  

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου , να φιμώσει κάθε φωνή.  Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να λοιδορήσει  και να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων.   Γιατί κάνει πλάτες και αφήνει  ατιμώρητους τους εργοδότες που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες, γιατί η κυβέρνηση κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια στους ασθενείς της επιδημίας για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοιό, , την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός Μ.Ε.Θ.

Δεν αποδεχόμαστε  τη βαρβαρότητα σαν «φυσικό φαινόμενο» ,σαν αναπόδραστη εξέλιξη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση  την Τετάρτη 7 Απρίλη στις 18:00 στην κεντρική πλατεία.