161 ξιφομάχοι από 12 Χώρες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14/U12 στη Φλώρινα!

Ο Ραφαήλ Λάζου, ο Ορφέας Μπαρδάκας, η Μαργέτα Ταντσοπούλου και η ομάδα των Κοριτσιών του ΟΞΙΦ (Κέκελη, Στεργιούλα, Φίσκα Φρειδερίκη) ξεχώρισαν στους Αγώνες για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14/U12 που οργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στο Κλειστό Γυμναστήριο και στις εγκαταστάσεις του ΟΞΙΦ.

Αναλυτικότερα, ο Ραφαήλ Λάζου επανάλαβε την περσινή επιτυχία και σήκωσε το Κύπελλο στην Κατηγορία U12. Στον Μεγάλο Τελικό κέρδισε τον Αυγουστή της Γλυφάδας 10-6. Ο Ορφέας Μπαρδάκας κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο!

Στην Κατηγορία U14 Κοριτσιών η Μαργέτα Ταντσοπούλου κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο αφού έχασε στο αβαντάζ 12-13 από τη Νικήτρια Χριστέα του ΠΑΣ Γιάννενα. Πολύ καλή εμφάνιση από τη Μαρίλια Κέκελη στην 7η θέση (συνολικά 56 συμμετοχές).

Στο ομαδικό των Κοριτσιών η 1η ομάδα του ΟΞΙΦ με τις Κέκελη, Στεργιούλα και Φίσκα Φρειδερίκη κατέκτησε την 2η θέση και το Αργυρό Μετάλλιο ενώ η 2η ομάδα του ΟΞΙΦ με τις (Παυλίδου, Ταντσοπούλου, Ταλλίδου και Φίσκα Βασιλική) κατετάγη 4η ανάμεσα σε 14 ομάδες!

Στο ομαδικό των Αγοριών η μεικτή ομάδα του ΟΞΙΦ με το Λύγκα Πεντέλης (Ντόβας, Βουτσινάς, Σιάλτσης κατέκτησαν, επίσης, την 4η θέση ανάμεσα σε 12 ομάδες!

Όλα τα αποτελέσματα του αγωνιστικού 3ημέρου είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/28410-2023/tournament/.

Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ είναι διαθέσιμο στη Σελίδα του ΟΞΙΦ στο FB.

Στα highlights των Αγώνων η τέλεση των Τελικών του Σαββάτου μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΞΙΦ γεγονός που προκάλεσε διθυραμβικά σχόλια όλων των παρευρισκομένων ειδικά αυτών που για 1η φορά επισκέπτονταν τον ΟΞΙΦ!

Παρευρέθησαν και έκαναν τις απονομές ο Βουλευτής Φλώρινας κος Σ. Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Αθ. Τάσκας, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κα Σ. Φουδούλη, κος Κ. Ρόζας, κος Δ. Ηλιάδης, ο Περ.Συμβουλος κος Σ. Βόσδου, ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας κος Χ. Παυλίδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας Α.Ε. κα Βαλίνα Ρόζα.

Ο ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια όλες και όλους τους συμμετέχοντες, ξιφομάχους, προπονητές, γονείς, διαιτητές, εθελοντές, τους συνδιοργανωτές Π.Ε. Φλώρινας και Δήμο Φλώρινας, τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Γυναίκες και στους Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας της Αστυνομικής Δ/νσης Φλώρινας και στον Αστυνομικό Δ/ντη κο Π. Γεωργιάδη για την εμπέδωση πλήρους αίσθησης ασφάλειας κατά την διάρκεια των αγώνων, την φιλοξενία και μετακίνηση των Αποστολών.

Από το ΔΣ