Συμμετοχή της ΣΑΛΦ σε αγώνα ανοιχτού χώρου στην Αριδαία

Την 16 Ιουνίου 2024 στον αγώνα Ανοιχτού Χώρου που διοργάνωσε ο Α.Σ.Τ. ΑΡΙΔΑΙΟΣ στο Δημοτικό Στάδιο της Αριδαίας, η ΣΑΛΦ συμμετείχε με επτά Αθλητές και με μία αθλήτρια στο αγώνα που διοργάνωσε ο ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ στη Νίκαια στην Αθήνα, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της Λέσχης.

Σε ένα γήπεδο όπου επικρατούσαν ακραίες θερμοκρασίες οι αθλητές δοκιμάστηκαν και αγωνίστηκαν αναπτύσσοντας όλα τα στοιχεία που απαιτεί το άθλημα, ικανότητα συγκέντρωσης, ακρίβεια και υπομονή. Με σωματική και πνευματική δύναμη ολοκλήρωσαν τον αγώνα και πρόσθεσαν στην συλλογή τους θέσεις στο βάθρο και μετάλλια. Συγκεκριμένα:

– ΚΕΣΙΔΟΥ Άννα και ΤΣΩΤΣΟΥ Ελένη αγωνίστηκαν χωρίς αντίπαλο και τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες, Ολυμπιακού Τόξου Γυναικών Α’ και Σύνθετου Τόξου Γυναικών Α΄ αντίστοιχα.

– ΜΑΡΓΑΡΗΣ Κωνσταντίνος 2η θέση και Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Σύνθετου Τόξου Ανδρών Β΄.

– ΓΚΛΛΑΦΤΣΕ Σοφία 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Σύνθετου Τόξου Γυναικών Β’.

Σε πιο δύσκολες συνθήκες, στην δεύτερη βάρδια αγωνίστηκαν με εξαιρετική εμφάνιση οι :

– ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Ρία, η οποία κατατάχθηκε στην πρώτη θέση και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου Παγκορασίδων και η

– ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ισιδώρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου Κορασίδων.

– Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ Σταύρος στην κατηγορία Αναπτυξιακό Ολυμπιακού Τόξου Ανδρών κατατάχθηκε στην 5η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας που διοργάνωσε ο ΑΣΤ ΑΒΑΡΙΣ στη Νίκαια στην Αθήνα, επίσης εν μέσω ακραίων θερμοκρασιών, η ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία Σύνθετο τόξο Γυναικών Α’ και εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο.

Οι αγωνιστικές παρουσίες του τμήματος τοξοβολίας της ΣΑΛ Φλώρινας θα συνεχιστούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά όλο το καλοκαίρι.

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας με αίσθημα προσφοράς στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας, την 27-6-2024, στο πλαίσιο της Αθλητικής Εβδομάδας, θα συμμετέχει σε εκδήλωση «Τοξοβολία για όλους» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Αρμενοχωρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το άθλημα της τοξοβολίας και να ενημερωθούν περί των κανονισμών και όχι μόνο, μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: https://www.archery.org.gr/

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της ΣΑΛΦ

ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ.