Κάτι “νέο” ήρθε στην Φλώρινα !!! Pilates matwork …

PILATES

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PILATES

Το Pilates είναι μια προπόνηση χαμηλού αντίκτυπου, αποτελεσματική στην ενδυνάμωση των μυών μέσω ελεγχόμενων, επαναλαμβανόμενων κινήσεων, χτίζοντας μυική αντοχή και σταθερότητα. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την ενσωμάτωση του Pilates σαν ρουτίνα προπόνησης, από αυξημένη δύναμη έως βελτιωμένη στάση!

Το Pilates «εκπαιδεύει» το σώμα ως ένα ολοκληρωμένη σύνολο, εστιάζοντας στη δύναμη του κορμού, του κάτω και του άνω μέρους του σώματος, καθώς και στην ευελιξία και τη στάση του σώματος. Προάγει τη δύναμη, την ισορροπημένη ανάπτυξη των μυών, την ευλυγισία και το αυξημένος εύρος κίνησης για τις αρθρώσεις. Η έμφαση στη βασική υποστήριξη και η φυσική κατάσταση σε όλο το σώμα συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής και του μυαλού, παρέχουν ένα επίπεδο ολοκληρωμένης φυσικής κατάστασης που είναι δύσκολο να βρεθεί άλλου. Είναι επίσης ένας λόγος που το Pilates είναι δημοφιλές σε χώρους αποκατάστασης, καθώς και σε αθλητές.

Το Pilates είναι για ΟΛΟΥΣ! Είτε είσαι ένας ενήλικας που μόλις αρχίζεις να ασκείσαι, είτε είσαι κορυφαίος αθλητής, είτε κάπου ενδιάμεσα, τα θεμέλια της κίνησης Pilates ισχύουν για ‘σένα και το σώμα σου. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες του καθενός.

Στο Pilates, χτίζεις μύες που λειτουργούν καλά τόσο με το σώμα σου στο σύνολο όσο και με τη λειτουργική φυσική κατάσταση.

Η καλή στάση σώματος είναι μια αντανάκλαση της καλής ευθυγράμμισης που υποστηρίζεται από έναν ισχυρό κορμό. Είναι μια θέση από την οποία το σώμα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα.

EXTRA PLUS

Ο Joseph Pilates υποστήριζε ότι η μέθοδος Pilates αφορούσε τον «πλήρη συντονισμό σώματος, νου και πνεύματος». Αυτό είναι το μυστικό της άσκησης Pilates. Όταν κάνετε κάθε κίνηση με την απόλυτη προσοχή σας, το σώμα και το μυαλό ενώνονται για να αποφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από κάθε άσκηση. Το Pilates χρησιμοποεί έξι βασικές αρχές : ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΜΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΛΕΓΧΟΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΝΑΠΝΟΗ-ΡΟΗ για να ενοποιήσει το σώμα και το μυαλό.