Έκλεισε με επιτυχία το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Όμιλο Νέων Φλώρινας  με την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το Φεστιβάλ της Φλώρινας  προσέλκυσε πολλούς φίλους του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Διήρκησε 3 ημέρες (28-30/6/2024) και περιελάμβανε αγώνες του απλού σε ηλικιακές κατηγορίες και στο Όπεν Αντρών-Γυναικών. Στο όπεν δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας. Πήραν συνολικά μέρος 100 αθλητές/τριες από 8 χώρες: Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Μάλτα, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κόσοβο. Από την Ελλάδα είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Κοζάνη, Νάουσα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αμύνταιο, Καρδίτσα, Πάτρα, Κορινθία.

Το τριήμερο έγιναν συναρπαστικοί αγώνες προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:  κ. Αθανάσιος Τάσκας,  Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο κ. Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας, η κ. Σοφία Φουδούλη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας και τα μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστος Τασιός, Τάκης Τζόβολος και Ξένια Στάθη.

Τους αγώνες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, δείχνοντας πως η Φλώρινα έχει αγκαλιάσει την επιτραπέζια αντισφαίριση και υποστηρίζει με την παρουσία του κάθε δράση των Σαρισών. Αυτό το απέδειξε και έμπρακτα μέσα από τη συμμετοχή του και στη λαχεοφόρο αγορά της ομάδας μας και μέσα από μικρές και μεγάλες χορηγίες που βοήθησαν στην ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Εξαιρετικά τα πήγαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των Σαρισών. Ο συνολικός απολογισμός είναι 12 μετάλλια και πολύ καλές θέσεις κατάταξης.

Αυτές που είχαν την καλύτερη επίδοση και ξεχώρισαν ήταν οι αδερφές Χρυσοστομίδου. Αγωνιζόμενες στην κατηγορία Κ15 και στο Όπεν Γυναικών ανέβηκαν στο βάθρο και τις δύο φορές. Η Νεστορία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Κ15 και το χάλκινο στο Όπεν. Η Ειρήνη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Κ15 και το χάλκινο στο Όπεν.

Το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία τους κατέκτησαν ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Κ15), ο Μάριος Σερίδης (Κ13), ο Λίβιου Πρεντοάικα (50-59) και ο Νίκος Δούης (60+). Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία τους κατέκτησαν ο Σάββας Κοϊμτσίδης (Κ13), Γεωργία Σπανού (Κ15), Θωμάς Σουμπάσης (50-59) και Αλέξανδρος Σκλιας (60+).

Από τις Σάρισες Φλώρινας πήραν μέρος ακόμα οι: Παρασκευή Σπανού, Παναγιώτα Τσέκαρη, Αικατερίνη Νικολάου, Φανή Μητροπούλου, Ολυμπία Οικονομίδου, Ελένη Μίγκου, Ραφαηλία Εμμανουηλίδου, Μαρία Ψάλτη, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Μαρία Δαίκου, Ζήσης Πανάς, Γιώργος Τόρκος, Παντελής Μιχαηλίδης, Ιάσων Ηλιάδης, Σωτήρης Μούσιας, Κων/νος Σωτηρίου, Βαγγέλης Χρυσοστομίδης, Βασίλης Χρυσοστομίδης.

Μεγάλη συμβολή στην επιτυχημένη διεξαγωγή του Φεστιβάλ είχε η γραμματειακή υποστήριξη από την κ. Τσίπου Μαρία και την κ. Ιωάννα Ζτάλιου. Επίσης, σημαντική συμβολή είχε η παρουσία των διαιτητών: Δημήτρης Σερίδης, Νίκος Μιχαηλίδης, Λάζαρος Λούγκας, Αλέξανδρος Κυρατσούς, Νικόλαος Πογιατζής, Χατζημιχάλη Στέλλα, Σωτήρης Λυγούρας, Ορέστης Αραβιάδης.

Η Φλώρινα με τη διοργάνωση αυτή απέδειξε, ότι μπορεί να προσελκύσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από την Φλώρινα που την γνώρισαν από κοντά με τις περιηγήσεις τους  στον ελεύθερό τους χρόνο.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με τις υποδομές και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλους αγώνες και το απέδειξαν για μία ακόμα φορά. Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο και ότι θα έχουμε στη Φλώρινα περισσότερους και ακόμα καλύτερους αθλητές.

Florina Victa!!!

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΡΩΝ

1ος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αθήνα)
2ος Κων/νος Κωνσταντινόπουλος (Αθήνα)
3οι Dragan Djordjevic (Σερβία),

Γιάννης Κιοσέογλου (Πάτρα)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η   Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Αθήνα)

2η    Nelia Nakova-Toushlekova (Βουλγαρία)

3ες Χρυσοστομίδου Νεστορία (Φλώρινα)

Χρυσοστομίδου Ειρήνη (Φλώρινα)

 

ΑΝΤΡΩΝ 20-39

1ος Κων/νος Κωνσταντινόπουλος (Αθήνα)

2ος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αθήνα)
3οι Venko Stojanov (Β. Μακεδονία),

Diego Jassan (Μάλτα)

 

ΑΝΤΡΩΝ 40-49

1ος Ceco Conev (Βουλγαρία)

2ος Γεώργιος Κρυωνάς (Θεσσαλονίκη)
3οι Rubincho Risteski (Β. Μακεδονία),

Koman Piri (Θεσσαλονίκη)

ΑΝΤΡΩΝ 50-59

1ος Dragan Djordjevic (Σερβία)

2ος Liviu Predoaica (Ρουμανία)
3οι Murat Kurtulus (Κόσοβο),

Θωμάς Σουμπάσης (Φλώρινα)

ΑΝΤΡΩΝ 60+

1ος Risto Temelkov (Β. Μακεδονία)

2ος Νίκος Δούης (Φλώρινα)
3οι Αλέξανδρος Σκλιας (Φλώρινα),

Nedko Hristov (Σόφια, Βουγαρία)

 

Κ19 ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος Aron Koni (Αλβανία)

2ος Ιωάννης Κιοσέογλου (Πάτρα)
3οι Αναστάσιος Φουσέκης (Πάτρα),

Blend Hajdari (Αλβανία)

 

Κ15 ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος Ιωάννης Κιοσέογλου (Πάτρα)
2ος Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Φλώρινα)
3οι Αναστάσιος Φουσέκης (Πάτρα),

Σπυρίδων Φουσέκης (Πάτρα)

Κ13 ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος Σπυρίδων Φουσέκης (Πάτρα)
2ος Μάριος Σερίδης (Φλώρινα)
3οι Σάββας Κοϊμτσίδης (Φλώρινα),

Νικόλαος Αλεξίδης (Θεσσαλονίκη)

Κ11 ΑΓΟΡΙΩΝ

1ος Αλέξανδρος Φουσέκης (Πάτρα)
2ος Κων/νος Κρυωνάς (Καβάλα)
3οι Γεώργιος Κυρίτσης (Κοζάνη),

Άγγελος Λαγκουβάρδος (Θεσσαλονίκη)

Κ15 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η Νεστορία Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
2η Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φλώρινα)
3ες Γεωργία Σπανού (Φλώρινα),

Ελπίδα Τασιού (Θεσσαλονίκη)

Κ13 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η Ελπίδα Τασιού (Θεσσαλονίκη)
2η Ναταλία Καπαγιαννίδου (Κοζάνη)
3ες Katerina Salkina (Βουλγαρία),

Ema Nakova (Βουλγαρία)

 

Κ11 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

1η Katerina Salkina (Βουλγαρία)

2η Ana Kokoneshi (Βουλγαρία)
3ες Κατερίνα Παπαλέξη (Θεσσαλονίκη),

Μαρίνα Κατσαντώνη (Θεσσαλονίκη)

ΟΙ ΝΙΚΗΤΈΣ ΤΩΝ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

2017: Τσιόκας Ντανιέλ, Φωτιάδου Χρυσή

2018: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Φωτιάδου Χρυσή

2019: Κωνσταντινόπουλος Κων/νος, Τζαρίδου Στυλιανή

2022: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Άμπα Δέσποινα

2023: Ρηνιώτης Αναστάσιος, Χρυσοστομίδου Ειρήνη

2024: Χατζηλυγερούδης Γεράσιμος , Παπαδημητρίου Μαλαματένια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ