Χάντμπολ: Η φιέστα του Αμύντα Αμυνταίου για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία

Φιέστα για την άνοδο την ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, συνδιοργάνωσαν η Διοίκηση του συλλόγου και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Οι παίκτες του Αμύντα κατάφεραν να σφραγίσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου, με νίκη-θρίλερ (26-25) επι των Ποντίων του Κιλκίς στο Αμύνταιο, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ολοκληρώνοντας τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος αήττητοι (10/10 νίκες).

Ο Αμύντας Αμυνταίου επέστρεψε στην Α2 Εθνική Κατηγορία ύστερα από απουσία 30 χρόνων. Τελευταία φορά που ο σύλλογος αγωνίστηκε στην εν λόγω κατηγορία ήταν την περίοδο 1993-1994, σε ενιαίο όμιλο με 12 ομάδες. Πρωταθλητής είχε αναδειχτεί ο Πανελλήνιος Γ.Σ., ενώ Αμύντας Αμυνταίου και ΑΟ Σερρών υποβιβάστηκαν στη Β΄ Εθνική.

Η φιέστα περιελάβανε φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Αμύντα Αμυνταίου και της μικτής  Δυτικής Μακεδονίας, απονομή μεταλλίων στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Αμύντα από τον Βουλευτή Π.Ε. Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου, τον Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωάννη Λιάση και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιο Τάσκα και απονομή του κυπέλλου από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και Πρόεδρο του Αρίωνα Πτολεμαΐδας Αναστάσιο Πέτκο. Επίσης, η Διοίκηση του Αμύντα έδωσε τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα -εξωαγωνιστικά- στην επιτυχημένη πορεία της ανδρικής ομάδας.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Αμύντα ήταν οι:  Ασιανός Παναγιώτης, Γιαννιτσόπουλος Χρυσόστομος, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Ζαφείρης, Κόλλιας Δημήτρης, Κοτανίδης Νίκος, Κωνσταντινίδης Κυριάκος, Μπιλιούσης Βασίλης, Μπόνας Αριστείδης, Μυλόπουλος Κωνσταντίνος, Ξεκουκουλωτάκης Εμμανουήλ, Παναγιωτίδης Αχιλλέας, Παπαδόπουλος Δήμος, Παπαδόπουλος Διαμαντής, Παπακοσμάς Βασίλης, Παπαχρήστου Αλέξανδρος, Παπαχρήστου Γεώργιος, Πετρίδης Δημήτρης, Πετρίδης Σπύρος, Ρόμπης Δημήτρης, Τζοβάρας Παναγιώτης, Τοπτσίδης Δημήτρης και Τριανταφύλλου Πέτρος.

Το τεχνικό επιτελείο αποτελείτο από τους: Πασιαλή Δημήτρη, Φυραρίδη Χρήστο και Αδαμαντίδου Μαρία.

Στο ΔΑΚ Αμυνταίου βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και αρκετές φίλες του Αμύντα Αμυνταίου, που με τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα, έδωσαν τον δικό τους τόνο και παλμό στην εκδήλωση.

Στις τοποθετήσεις τους οι αρχές του τόπου ανέφεραν τα ακόλουθα:

Σταύρος Παπασωτηρίου Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας: Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση, θέλω να συγχαρώ την ομάδα για την εκπληκτική της  πορεία, πετυχαίνοντας τον στόχο της, την άνοδο στην Α2 Εθνική. Είχα πάρα πολλούς λόγους να βρίσκομαι σήμερα εδώ, με κυριότερο ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με το άθλημα, διότι και εγώ υπήρξα αθλητής του χάντμπολ και συγκεκριμένα στην ομάδα της Φλώρινας, μάλιστα είχα την τύχη να συναντήσω κάποιους  παλαιούς μου συμπαίκτες που βρέθηκαν σήμερα εδώ στο ΔΑΚ Αμυνταίου. Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα δυναμικό και έχει να κάνει με το ομαδικό πνεύμα, χαρακτηριστικά τα οποία είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας, διότι ότι πετυχαίνουμε απαιτεί δυναμισμό, αποφασιστικότητα και ομαδικό πνεύμα. Να είστε καλά, καλή πορεία στην Α2 και ΄μείς θα σταθούμε δίπλα σας.

Ιωάννης Λιάσης Δήμαρχος Αμυνταίου: Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο, στη διοίκηση και σ΄ όλους αυτούς που στήριξαν την ανδρική ομάδα, η οποία κατάφερε έναν άθλο, γι΄ αυτό και είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσατε να προβιβαστείτε, μόνο εσείς το πιστέψατε και τα καταφέρετε, κάνοντας όλους εμάς βαθιά υπερήφανους. Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε δίπλα σας και θα είμαστε δίπλα σας, εγώ μάλιστα έχω έναν λόγο παραπάνω, διότι ο γιός μου ήταν τερματοφύλακας στον Αμύντα Αμυνταίου και ποτέ δεν τον ξεχνάω αυτό. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και εύχομαι να πανηγυρίσουμε και άλλες επιτυχίες, εδώ στο Αμύνταιο, τη γενέτειρα του χάντμπολ.

Αθανάσιος Τάσκας Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας: Αναμφίβολα επιτυχίες σαν αυτή που σημείωσε ο Αμύντας Αμυνταίου ανεβάζουν το επίπεδο όλης της περιοχής της Φλώρινας. Οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες, το προπονητικό team, τον Πρόεδρο τον κο Γιώργο Θεοχαρίδη καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου γι΄ όλα αυτά που πέτυχαν μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Επιστρέψτε μου να πω ότι η θέση του θρυλικού Αμύντα είναι στην Ά1 Εθνική Κατηγορία, συνεπώς δεν πρέπει να σταθούμε σ΄ αυτή μόνο την επιτυχία, αλλά θα περιμένουμε να ανέβουμε μια ακόμα κατηγορία και να ΄στε σίγουροι οτι έτσι θα γίνει. Οι υποχρεώσεις της ομάδας και οι προσδοκίες του κόσμου πολλαπλασιάζονται, γι΄ αυτό  ότι χρειαστείτε από μας να ξέρετε ότι θα είμαστε στη διάθεση σας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Θεοχαρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο και τους επισήμους για την παρουσία τους τόσο στην σημερινή εκδήλωση, όσο και καθ΄ όλη της διάρκειας της χρονιάς και ανανέωσε το ραντεβού στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.