Τσώκας + Τσώκας = Βάθρο στην Πάτρα

Νικόλας και Αστέριος κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο, αντίστοιχα, μετάλλιο στο 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο.

Από την αρχή των Αγώνων και οι δύο Πρωταθλητές του ΟΞΙΦ έδειξαν αποφασισμένοι για την διάκριση κάνοντας αήττητη παρουσία στους προκριματικούς ομίλους με 6 νίκες και για τους 2.

Ισοβάθμησαν στο Νο 5 του Ranking και πέρασαν BYE στο ταμπλό των 32. Εκεί κέρδισαν τον Παπαδάκη 15-7 και τον Καλέση 15-5 αντίστοιχα και μπήκαν στους 16 όπου κέρδισαν ο μεν Νικόλας τον Ξυνό 15-9 και ο μεν Αστέριος τον μικρό του Αδερφό Βασίλη 15-12.

Στη συνέχεια στην 8αδα ο Νικόλας σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ενάντια στον Καββαδία επικράτησε 15-8 και ο Αστέριος, επίσης, εξαιρετικός κέρδισε τον Καραμπάση 15-8.

Στον ημιτελικό ο Νικόλας κέρδισε τον Φουστανάκη 1-0 και πέρασε στον Τελικό και αν ο Αστέριος έκανε το ίδιο απέναντι στον Θεοδωρόπουλο (έχασε 13-15) θα είχαμε TSOKAS final.

Τελική κατάταξη 2ος Τσώκας Νικόλαος – 3ος Τσώκας Αστέριος και 11ος ο Τσώκας Βασίλειος (56 συμμετοχές). Να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσε, αν και δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, ο Ρασπόπτσης Άγγελος και στήριξε τους συναθλητές του.

Ο ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τον διοργανωτή Αχαϊκό Σύλλογο Ξιφασκίας «Μέγας Αλέξανδρος» και την Οικογένεια Λεβαντίδη για την εξαιρετική φιλοξενία και διοργάνωση των 1ων Αγώνων Ξιφασκίας στην Πάτρα ever!

Καλεσμένος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας ο Τσώκας Νικόλας θα συμμετέχει σε Διεθνές Προπονητικό Σεμινάριο στην Πόλη Λίλ της Γαλλίας από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023.

Νέο Ρεκόρ συμμετοχών προβλέπεται στην 32η έκδοση του ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ, το οποίο διοργανώνει ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας στις 18-19 Νοεμβρίου στη Φλώρινα.

Από το ΔΣ